У Настасові розпочалося нове будівництво (фото, відео)

IMG_2833 (Copy)

«Там лікують хворих і допомагають першою поміччю», – так 9-річний настасівчанин Назар розповідає про роботу нової сучасної амбулаторії, яка працюватиме у  їхньому селі. Саме йому випала нагода разом із представниками влади закласти перший камінь у будову. 

В нас хороші відносини з депутатом Іваном Адамовичем Чайківським, до речі, який обіцяв долучитися, щоб ми придбали відповідне обладнання вже для цієї амбулаторії і я переконаний, що якраз завдяки співпраці ми зможемо показати результат. Ми можемо показати, що нам вдається, що ми будуємо, що ми творимо, що ми дбаємо про майбутнє наших людей, виступив з вітальним словом голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.  

Справжній патріот це добрий господар, а добрий господар дбає про своїх людей, про людей, щоб їм надавалися якісні послуги, особливо медичні, адже здоров’я людини це найцінніший дар, зазначив Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради (команда Чайківського «За майбутнє»).

Збудують амбулаторію спільними зусиллями громади та держави. Обслуговуватиме медзаклад мешканців Настасова, Йосипівки та Мар’янівки.

Це важливо звичайно для нашої первинної ланки медицини. В громаді функціонує три амбулаторії: нове приміщення у Великій Березовиці, вже функціонує новозбудована амбулаторія в селі Мишковичі, і аналогічно за таким же проєктом буде збудована і в селі Настасів, розповів Андрій Галайко, голова Великоберезовицької селищної ради (команда Чайківського «За майбутнє»).

Це, що це відбувається в Настасові, можливо, з тої точки зору, що тут все таки серце нашої компанії, ми тут працюємо, тут найбільше працює людей і нам важливо, щоб ці кошти, податки, які ми сплачуємо, на які цілі вони будуть витрачатися. І в даному випадку, ми вважаємо, що це така блага ціль, розповів  Андрій Баран, генеральний директор ПАП «Агропродсервіс».

Амбулаторія, яка сьогодні працює в селі Настасів, обслуговує близько 2,5 тис. людей. Але приміщення старе та не зовсім придатне для надання медичних послуг. Новозбудована амбулаторія допоможе надавати послуги якісно і відповідно до встановлених стандартів.

Доступні медичні послуги, доступна медицина повинні бути відкриті для людей на місцях і влада повинна думати про те, щоб не закривати такі ФАПи чи амбулаторії, а навпаки їх підтримувати там де це можливо, а де є вкрай необхідним побудувати нові, зазначила Уляна Хом’як, заступниця голови Тернопільської районної ради (команда Чайківського «За майбутнє»).

Разом з першим каменем амбулаторії заклали і капсулу з посланням для майбутніх поколінь.

Фото Ярослава Стареправа, відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео