Хворий на СМА Арсенко Борис отримав укол Zolglensma

12

Ще кілька місяців тому, родина Борис відчайдушно боролась за життя свого синочка, та всіма силами намагалась зібрати величезну суму на лікування. Але вже сьогодні маленький Арсенко зі Скалата вже отримав такі необхідні для життя ліки. Вчора, 14 липня 2021 року, мама хлопчика Надія Борис повідомила радісну новину. Їхній синочок отримав укол Zolglensma.

- Цей день назавжди залишиться особливим у нашому житті. Він - наш сильний хлопчик, який навчив бути сильними і нас, - написала Надія Борис.

Сьогодні, пані Надія розповіла як проходила процедура введення препарату та як на все це реагував Арсенко.

- Сама процедура не є надто складною. Арсенко проснувся в хорошому настрої, поснідав, трішки погрався і йому поставили два катетери на ніжки. Через деякий час принесли те, на що ми чекали весь цей час. Ін'єкцію набрали у спеціальний шприц, під'єднали до крапельниці і процес запустився. Арсенко сидів у своєму кріселку і грався, роздивлявся книжечки, переглядав мультфільми. Був сильним, терпеливим хлопчиком. Це все тривало близько 1.5 год, - написала  жінка на фейсбук-сторінці Help_Arsen_SMA.

Окрім цього, перед введенням препарату Арсенко пройшов ряд обстежень та здав відповідні аналізи, усе для того аби лікарі впевнились що організм хлопчика готовий до ін’єкції. Батьків попередили про можливі побічні ефекти. Тепер на нього чекає тривалий курс реабілітації.

Нагадаємо, у січні 2021 року в Арсенка Бориса діагностували хворобу СМА – спінальну м’язову атрофію. Це генетичне захворювання, яке сковує руки і не дає можливості повзати, ходити, рухати частинами тіла, а також дихати і ковтати. Дізнавшись про недугу, батьки хлопчака, разом із волонтерами та небайдужими людьми розпочали збір коштів. Сума лікування становила 2,3 млн доларів.

1 червня 2021 року, сім’я Борис закрила збір кошті на позначці один мільйон доларів. Все тому, що Арсенко виграв свої ліки в лотарею.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео