Віра Олександрович

Тернопільщина: кращими рятувальниками стали Юрій Петльований, Тарас Висоцький і Святослав Зведенюк (фото)

Основне

«Кращого начальника караулу» обласного управління Державної служби надзвичайних ситуацій (ДСНС) визначали у Тернополі сьогодні, 15 липня.

Як повідомили у Головне управління ДСНС України у Тернопільській області, це був перший етап огляду-конкурсу. У ньому взяли участь 15 начальників караулів - представників пожежно-рятувальних підрозділів міста і районів, які мають найкращі показники в оперативно-службовій діяльності та отримали високі підсумкові оцінки за результатами заліків зі службової підготовки за навчальний рік. Окрім того, у них не було жодних дисциплінарних стягнень. Ця умова була – серед головних. У повідомленні йдеться, що привітав конкурсантів заступник начальника Головного управління ДСНС у Тернопільській області полковник служби цивільного захисту Юрій Берестецький.

- Змінюються час і люди, але незмінною залишається мета конкурсу – вдосконалення професійної майстерності та підвищення ролі й авторитету такої важливої ланки пожежно-рятувального підрозділу, як начальник караулу, - зазначив він, бажаючи офіцерам-вогнеборцям, наснаги, завзяття та найкращих результатів за підсумками змагань.

Упродовж дня начальники караулів демонстрували свої практичні вміння та теоретичні знання. Професійність учасників визначали на таких етапах: одягання захисного одягу і спорядження; в’язання подвійної рятувальної петлі з одяганням її на потерпілого; закріплення рятувальної мотузки за конструкцію; перенесення, підвіска і підйом штурмовою драбиною на 4-й поверх навчальної башти; підйом встановленою висувною драбиною у вікно 3-го поверху навчальної башти. Також вони складали тестові іспити, що вміщали 50 питань і 2 задачі з пожежної тактики (впродовж години). Усі етапи контролювали кваліфіковані фахівці обласного управління ДСНС. Вони ж проводили оцінювання професійної майстерності кожного з учасників. У підсумку визначили переможців номінації «Кращий начальник караулу державної пожежно-рятувальної частини із охорони населених пунктів»: - 1-ше місце - старший лейтенант служби цивільного захисту Юрій Петльований, начальник караулу 1-ї державної пожежно-рятувальної частини 1-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України в області; - 2-ге місце - капітан служби цивільного захисту Тарас Висоцький, начальник караулу 6-ї державної пожежно-рятувальної частини 6-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України в області; - 3-тє місце - капітан служби цивільного захисту Святослав Зведенюк, начальник караулу 2-ї державної пожежно-рятувальної частини 1-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України в області. До слова, Святослав Зведенюк у 2019-му став переможцем змагань «Найсильніший пожежний рятівник Тернопілля». Відтоді 27-річний тернополянин брав участь у різних змаганнях. Фото зі сторінки Головне управління ДСНС України у Тернопільській області у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео