Орест Сарматський

Штучно заселені водорості поліпшили прозорість водойми у Тернополі

218345694-1883810301802958-2708309702716911175-n (Copy)

Покращення показників прозорості та якості води спостерігається на міській водоймі Тернополя через благотворну дію заселених тут водоростей.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

- Спільно з екологами розробили програму, яка розрахована на кілька років, для комплексної очистки та зариблення ставу. Зокрема, збудовано новий дощовий колектор з системою механічного очищення, відновлено роботу аераційних фонтанів, які наповнюють воду додатковим киснем, проведено механічну очистку та поглиблення дна озера. Також у цьому році ми використали спеціальні водорості хлорели та сценедесмуса, які очищують воду від шкідливих елементів. І є результат – озеро стало чистішим, немає цвітіння та неприємного запаху води, - зазначає міський голова Тернополя Сергій Надал.

Також повідомляється, що завершальним етапом очищення Тернопільського ставу буде додаткове зариблення водойми, яке заплановано цієї осені.

Довідково. Тернопільський став або озеро – штучна водойма площею у 300 га, створена в нинішньому обласному центрі на місці боліт на річці Серет. Повний об'єм водойми – майже 13 млн куб м. Озеру приблизно стільки ж років, як і місту Тернополю – понад 480 років.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео