Оксана Бучко

Жителів Тернопільщини просять підтримати проєкт створення парку відпочинку в селі

1.jpg

Віддати свій голос за створення парку відпочинку для дітей та молоді у селі Сновидів Золопотіцької ОТГ на Тернопільщині можна до першого серпня.

Молоді активні люди з села написали проєктну заявку та виконали усі умови конкурсу – ідея, навчання, сертифікати.

- Залишилося тільки перемогти в інтернет-голосуванні, - пише Лілія Чорна у групі «Золотопотіцький кущ». - Тому прошу усіх небайдужих взяти участь у голосуванні і допомогти цим молодим людям в реалізації проєкту. Від вас - хвилина часу і жодних затрат: перейдіть за посиланням та вкажіть свій номер телефону і відправте отриманий код, усе безкоштовно.

Проєкт можуть реалізувати протягом липня-грудня 2021 року. Загальний бюджет - 69 503 грн. Його мета - на локальному рівні створити місце, де зустрічаються і відпочивають сотні жителів, молодь займається спортом, а діти граються і соціалізуються, а на глобальному рівні - покращити фізичне здоров’я молоді, зменшити кількість людей з поганими звичками.

- У селі немає місця, де люди могли би зустрічатися і проводити час з користю, - йдеться у описі проекту. - Через це більшість проводить вільний час на своєму подвір’ї, а молодь тільки має можливість грати футбол на стадіоні. Після реалізації цього проєкту в селі буде парк із облаштованими доріжками і встановленими чотирма лавочками, де люди зможуть прогулюватись і відпочивати. Також запланували волейбольний і спортивний майданчик з чотирма вуличними тренажерами і дитячий майданчик, де діти будуть весело і корисно проводити дозвілля. Ми вже активно реалізовуємо підготовчий етап даного проєкту, проведено громадські обговорення і консультації, створено ініціативну групу, готуємо відношення на сесію селищної ради. Однак місцева влада не має можливості виділити кошти в повному обсязі.

Етапи реалізації проєкту заплановані такі: – Підготовка ділянки; – Закупівля обладнання та матеріалів; – Облаштування волейбольного майданчика; – Облаштування дитячого майданчика; – Встановлення вуличних тренажерів; – Облаштування доріжок; – Встановлення лавочок; – Висадження зелених насаджень; – Відкриття парку з проведенням змагань з волейболу; – Проведення розважальних ігор для дітей; – Проведення обговорення і підбиття підсумків; – Складання інформаційного і фінансового звіту про виконання проєкту. Після втілення проєкту ГО Сновидів і активні жителі села стежитимуть за станом парку. Художній керівник будинку культури і педагог-організатор школи планують проводити культурно-масові заходи із залученням дітей і молоді на свіжому повітрі. Відділ освіти, культури, молоді та спорту Золотопотіцької селищної ради - проводити спортивні змагання з волейболу. Молодіжна рада при Золотопотіцькій селищній раді - проводити заходи із залучення дітей і молоді до активного способу життя. Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео