В одному із сіл Тернопільщини потерпають від нападів безпритульних собак

224220550_3763189560451001_7876770182465969347_n (Copy)

Від лютого 2021 року, жителі села Августівка Зборівської територіальної громади потерпають від нападів безпритульних собак.

- Собаки прокрадаються в село та виловлюють домашніх тварин, а особливо кіз. В селі розповідають, що це вже 8-й випадок такого нападу, причому 7 з них виявилися смертельними для тварин. У селі бояться, що собаки почнуть нападати і на дітей та мешканців села, - написала Наталія Дрозд.

Жителі Августівки, які постраждали від нападів звернулися до керівництва громади, проте у відповідь отримали лише обурливу відповідь: «Люди в селі підгодовують собак, тому вони і нападають».

Сьогодні мешканці села шукають шляхи вирішення цієї проблеми. Головними методи вирішення даної ситуації це вилов або відстріл собак.

В межах законодавства, а саме Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» ст. 17, 23 і 32, староста села має подати офіційне звернення до органів місцевого самоврядування. Керівництво громади, на основі заяви старости подає звернення в поліцію. Протягом трьох робочих днів поліція, керуючись законом номер 3447-IV приймає рішення і дає дозвіл на вилов або відстріл. У випадку вилову, то громада, на основі дозволу і рішення поліції, подає заяву на зоозахисні служби і вони роблять все згідно своїх процедур, якщо ж відстріл, то ОТГ, на основі рішення поліції подає заяву до мисливської служби, і ті роблять все згідно закону із звітом про кількість тушок і використаних патронів.

Згідно даного закону, розділ 5, ст.32, поліція має право на використання вогнепальної зброї до тварин в разі, якщо тварини створюють загрозу для людини.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео