Орест Сарматський

На Тернопільщині відкрили пам’ятник майору

dsc04207 (Copy)

У селі Увисла Чортківського району у граніті увіковічили пам'ять Героя українсько-російської війни, майора Збройних сил України Михайла Цимбалістого.

Як повідомляє пресслужба, на урочисте відкриття пам’ятника прийшли рідні, бойові побратими офіцера, представники Міністерства оборони і Збройних Сил України. Долучився до увіковічення пам'яті Героя і заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Ігор Гайдук. Священнослужителі провели молебень, а згодом присутні поклали квіти до підніжжя пам'ятника. Ініціювали увіковічення пам'яті Героя українсько-російської війни, майора Збройних сил України Михайла Цимбалістого у граніті однокласники офіцера. Ідею підтримали жителі громади. Як розповідає батько офіцера Василь Цимбалістий, попри відмовляння Михайло мріяв стати офіцером. Останні його слова були - «хто, як не я».

- Він ріс звичайним хлопцем. У років 20 він закохався в армію. Він поступив у Львівську Академію сухопутних військ, закінчив її з відзнакою. Його мрія була служити у розвідці, вона здійснилася. Він від нас приховував всі тяготи військової служби, що був у ротації на Сході. Він був доброю і чуйною людиною, - каже батько Героя Василь Цимбалістий.

Увіковічити пам’ять про Михайла Цимбалістого планує і громада Тернополя. Його іменем назвуть одну з вулиць міста, а також на фасаді школи №29, де навчався Михайло Цимбалістий, встановлять меморіальну дошку.

Нагадаємо, майор Збройних сил України Михайло Цимбалістий загинув під час виконання бойового завдання у ніч з 13 на 14 вересня 2019 року поблизу населеного пункту Павлопіль на Донеччині від кулі ворожого снайпера.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео