Віра Олександрович

Жителю Тернопільщини «світить» штраф до 170 тисяч гривень (відео)

Фальсифікат

Перед судом на Тернопільщині постане реалізатор спирту і горілки через Інтернет. Про завершення розслідування кримінального провадження повідомили сьогодні, 3 серпня, у податковій міліції Головного управління ДФС в області.

Нагадаємо, про жителя області, який налагодив канал розповсюдження незаконно виготовленого алкоголю та спирту через Інтернет та служби кур’єрської доставки «Терен» уже писав.

- Замовлення на фальсифікат приймали через три Інтернет-сайти, розробником та адміністратором яких є ІТ-компанія, розташована у Тернополі, - кажуть у податковій міліції. - Відправлення вантажів здійснювали через відділення однієї із служб кур’єрської доставки. Знаючи, що законодавство забороняє виготовлення та реалізацію контрафактної алкогольної продукції, при оформленні документів про відправку вказували недостовірні дані щодо вантажу.

Зауважте, обсяги реалізації – суттєві, адже вони становили близько 1000 літрів в день.

- У ході санкціонованих обшуків, проведених за місцем виготовлення і зберігання фальсифікату та у приміщенні служби кур’єрської доставки, виявили та вилучили 3600 літрів рідини із різким запахом спирту в пластиковій тарі, - розповідають податківці. – Крім того, там було майже 2500 літрів алкогольних напоїв і спиртосуміші у пластиковій тарі, обладнання для їх виготовлення, значна кількість пластикової і картонної тари. На вилучене майно наклали арешт.

За результатами вжитих податковою міліцією заходів Інтернет-контент із розповсюдження фальсифікованої продукції заблокували. Справу розслідували під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури. Довідка. За Кримінальним кодексом України, за вчинення кримінального правопорушення, пов’язаного із незаконним придбанням з метою збуту, зберіганням з цією метою та збутом незаконно виготовлених алкогольних напоїв та спирту етилового, передбачили покарання у вигляді штрафу в розмірі від 85 000 до 170 000 грн з конфіскацією і знищенням незаконно виготовлених товарів.

Фото і відео надані Головним управлінням ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео