Галайко вирішив нових проблем не чекати, а домовитися із Тернополем завчасно

Проект рішення «Про затвердження договору про міжбюджетний трансферт на 2019 рік» на сайті Тернопільської міської ради з’явився вчора, 19 листопада 2018 р.  

Його автором традиційно є начальниця міського управління освіти й науки Ольга Похиляк. Адже йдеться про оплату за садок для так званих «чужих» дітей, тобто – без тернопільської реєстрації.

Pohylyak

Нагадаємо, ця тема є гострою для Тернополя, навколишніх територій і не тільки уже не перший рік. Частина органів місцевого самоврядування нашого краю у 2018-му пішла на поступки й погодилася платити у казну обласного центру, уклавши трансферти («Терен» писав про це ТУТ і ТУТ прим.). Натомість дехто з активістів «революції мамусь» досі судиться з управлінням освіти, захищаючи конституційне право своїх дітей на безкоштовне відвідування садочка, попри те, що у міській раді наполягають на протилежному («Терен» писав про це ТУТ і ТУТприм.).

piket

На цьому тлі договір про міжбюджетний трансферт на 2019 рік між Тернопільською міською радою в особі міського голови Сергія Надала - з однієї сторони й Тернопільською районною радою в особі голови Андрія Галайка - з іншої сторони виглядає особливо актуальним.

Так от, район на 2019 рік передбачає міжбюджетний трансферт у сумі 2 млн 928 тис. 150 грн. Про яку кількість дітей йдеться, у проекті не вказали. Відомо лише, що кошти перераховуватимуть місту щомісяця на підставі рахунку не пізніше 15 числа наступного місяця (крім грудня) за отримані послуги у попередньому місяці.

Цей Договір, як тільки його ухвалять на сесії, набере чинності й діятиме до 31 грудня 2019 р. До речі, депутати мають зібратися на чергове засідання вже у четвер, 22 листопада. У порядку денному, схоже, буде багато цікавих питань (читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.).

Фото автора і з відкритих джерел

ГрошісудТернопільщинаСергій Надалпроектсесіядитячий садокТеренрішенняпланиТернопільський районРеволюція мамусьАндрій Галайко«чужі» дітиміжбюджетний трансферт