Комунальники Тернополя отримають ще 41 мільйон (фото, відео)

Зміни до головного фінансового документу міста на цей рік внесли тернопільські депутати. Така можливість була, адже перевиконання дохідної частини бюджету за 9 місяців становить майже 87 мільйонів гривень.

Про те, що відбувалося на сесії 21 жовтня, читайте також ТУТ, ТУТ і ТУТ. Доповідала із двох питань, що стосувалися бюджету, фінансовий заступник міського голови Вікторія Остапчук. За її словами, грошей дійсно отримали більше, ніж розраховували.

[embed]https://youtu.be/RbVLXjIbob8[/embed]

Понад мільйон гривень отримає культура

Додаткові кошти забезпечили, завдяки деяким видам нових податків. Ці гроші насамперед спрямували на фінансування потреб освіти, медицини, соціальної сфери і житлово-комунального господарства.

[embed]https://youtu.be/kswwOVn924s[/embed]

Загалом, за її словами, понад 26 мільйонів гривень додатково отримає міська освіта. Ці кошти спрямують на ремонти, заробітну плату, а також стипендії міського голови кращим учням шкіл.

- Галузь охорони здоров’я отримає 9 мільйонів, - додає фахівець. - Їх витратять на ремонти дитячих поліклінік Тернополя і закупівлю обладнання. Крім того, у всіх приймальних відділеннях міських лікарень встановлять камери відеоспостереження (про це читайте ТУТприм.).

Понад мільйон гривень отримає галузь культури, півтора мільйона – спорт. Не забули і про житлово-комунальне господарство. Воно додатково отримає 41 мільйон гривень. Ці кошти, за словами пані Остапчук, спрямують на ремонт доріг (13,2 млн грн), тротуарів (834 тис. грн), прибудинкових територій, міжквартальних проїздів тощо.

- 300 тисяч виділили на рекультивацію і проведення комунікацій на земельних ділянках, виділених учасникам АТО, - продовжує Вікторія Остапчук. - Ще 2 мільйони гривень спрямують на виготовлення документації і початок ремонту Гаївського моста. Решту суми на його реконструкцію очікуємо від держави.

Тепловикам – 2 мільйони, а на училища - 12

До того ж, 2 млн грн додатково виділили для придбання лічильників тепла. Ще 3 млн грн надійде «Тернопільміськтеплокомуненерго», аби підприємство забезпечило безперебійну подачу тепла у домівки тернополян. Із таким розподілом погодився голова бюджетної комісії Ігор Турський. Тим паче, знайшли гроші - 1,7 мільйона на виплати разових допомог малозабезпеченим, точніше на допомогу воякам-інвалідам і дітям загиблих бійців АТО (докладно - ТУТ).

[embed]https://youtu.be/N8dlHlJ12Ls[/embed]

Із казни Тернополя виділили також і кошти на зарплати і стипендії працівникам і учням місцевих професійно-технічних училищ, а також – на сплату за використані енергоносії. За таке рішення депутатам міської ради подякувала їхні колега і одночасно ректор «Галицького коледжу» ім. В’ячеслава Чорновола Марія Баб’юк.

- Область цього на зробила, тому зараз є велика проблема навіть із виплатою зарплат за літні місяці, - каже вона. – А місто Тернопіль виділяє майже 12 мільйонів саме для закладів профтехосвіти. Це – на їхні зарплати, стипендії, енергоносії. Тобто вони не мають проблем із такими виплатами і всім нам разом вдячні за таке розуміння і підтримку.

Додам, на рівні області проблему фінансування училищ до кінця цього року сподіваються вирішити, завдяки цільовій субвенції, яку чекають із Києва. Розподілити ці гроші планують у п’ятницю, 28 жовтня. Саме тоді має відбутися сесія обласної ради.

Фото і відео автора

ВідеоФотоТернопільщинаімениниміська радасесіяІгор ТурськийТеренМарія Баб’юкВікторія Остапчукбюджет-2016