Віра Олександрович

Тернопільські депутати відстоюють своє право на оприлюднення рішень (фото, відео)

Розміщувати вуличні атракціони на майдані і у скверах Тернополя все-таки заборонили. Тепер мобільні майданчики для дитячих розваг можна буде встановлювати лише у міських парках.

Нагадаємо, цього довго добивався депутат Назар Зелінка («Терен» писав про це ТУТ і ТУТ – прим.). І тепер його колеги цю пропозицію підтримали. Про те, що відбувалося на сесії 21 жовтня, читайте також ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Отже, у скверах, на площах і бульварах Тернополя більше не буде вуличних атракціонів. Адже на сесії підтримали пропозицію пана Зелінки щодо змін до Правил благоустрою міста. Цитуємо рішення: «Розміщення сезонних об'єктів сфери послуг, відпочинку та розваг на території міста Тернополя можливе тільки у спеціальних місцях на території парків міста на підставі річного або сезонного (01.04-31.10, 01.11-31.03) договору із комунальним підприємством «Об'єднання парків культури і відпочинку Тернополя". У святкові дні, у випадку разового розміщення сезонних об'єктів у сфері послуг, відпочинку і розваг, місця розміщення об'єктів можуть визначатися розпорядженням міського голови...».

Втім, це була не єдина перемога Назара Зелінки на цій сесії. Так, він успішно захистив право звичайних тернополян на виступ під час засідання, нагадавши, що на попередніх – їм чомусь дозволяли вийти до трибуни без черги і запису, а цього разу, начебто, правила змінили. Окрім того, він зробив запит через те, що майстри, які ремонтували пішохідну частину на його окрузі, не прибрали за собою і не завершили благоустрій.

[embed]https://youtu.be/D5qwZv4BDyw[/embed]

Наступні претензії Назара Зелінки стосувалися дій секретаря міської ради Віктора Шумади. Депутат нагадав, що обов’язок оприлюднення усіх рішень, запропонованих до розгляду ради, лежить саме на ньому, а він, відмовляючи депутатам, начебто порушує закон. Відтак у залі відбулася гаряча дискусія. І Віктор Шумада у цій ситуації переконливим чомусь не виглядав.

[embed]https://youtu.be/uecrW2HWtpM[/embed]

До речі, чимало колег депутата підтримали. Мовляв, якщо вони і пропонують «немудрі» рішення, то нехай із цього роблять висновки виборці. Але ніхто не давав права керівництву ради просто так не оприлюднювати рішення, бо вони, на їхню думку, неправильно оформленні чи суперечать закону. І наполягали на цьому саме ті обранці тернополян, яких у раді вважають своєрідною «опозицією».

Фото і відео автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео