На Тернопільщині поляки і  українці змусили танцювати весь зал (фоторепортаж)

Напередодні у Зборові відбувся фестиваль «Разом музично, фольклористично». Студенти зі місцевого коледжу та їхні однолітки з Польщі підготували спільні номери, продемонструвавши фольклор обох країн.

«Терен» підготував яскравий фоторепортаж концертної атмосфери та запитав гостей і учасників свята їх враження від фестивалю.

– Номери ми готували останні дні, тож це все, власне, наша імпровізація. Були навіть репетиції вночі у готелі, де проживали учасники проекту, у коридорах коледжу, навіть на площі у Львові під час екскурсії. Ми вчились у них, а вони – у нас. Культури наші, до речі, схожі. Дуже здружились за час проекту, було важко прощатись, – розповідає учасник проекту і концерту Іван Гриців, студент Зборівського коледжу ТНТУ імені І. Пулюя.

Фестиваль зборів (20) (Copy)

Фестиваль зборів (27) (Copy)

Фестиваль зборів (34) (Copy)

– Вражень море, все було так яскраво, динамічно і весело! Особливо раптовий вибіг учасників у зал: нас повели у танок, так наче глядачі на один номер стали учасниками концертної програми, а отже отримали неймовірні емоції і спогади, – ділиться Христина Посівайло.

Фестиваль зборів (19) (Copy)

– Найбільше вразив польський національний танець з вигуками і синхронними рухами, я навіть не вірю, що такі важкі і різноманітні рухи можна вивчити за 2 дні, тож хлопці молодці, були мурашки по шкірі. Взагалі, дуже приємно, що номери обидвох країн були національними, показали звичаї з поколінь обох народів, – коментує гість заходу, студент Тарас Буд-Гусаїн.

Фестиваль зборів (14) (Copy)

– Я дуже рада, що існують такі проекти, які об'єднують молодь в одну велику родину. Цей музичний тиждень я запам'ятаю надовго. В нас було усе: безсонні ночі, багато музики і танців,емоції і незабутні моменти, – ділиться учасниця проекту Марія Цяпута, – Кожен себе проявив з творчої сторони. Після такого з'являються ідеї для проектів, натхнення і мотивація, віра в себе та позитив у думках.

Фестиваль зборів (13) (Copy)

Фестиваль зборів (12) (Copy)

Фестиваль зборів (11) (Copy)

Фестиваль зборів (6) (Copy)

– Надзвичайно захоплююча подія, яка дає можливість подивитись на польсько-українські відносини по-іншому. Зокрема, показує, що маючи спільне історичне минуле, яке на сьогодні має багато гострих кутів, воно допоможе спілкуватись на іншому рівні. Саме студенти, сучасна молодь можуть бути джерелом порозуміння, що ми і побачили. Така щирість і стосунки є справжніми. Дружба між навчальними закладами  дає можливість ширше побачити країни. Концерт показав, як не маючи високого професійного рівня можна зробити захоплюючу і дуже цікаву програму, – розповідає секретар Зборівської ОТГ Ярослава Білан-Римар.

Фестиваль зборів (10) (Copy)

Фестиваль зборів (3) (Copy)

Фестиваль зборів (36) (Copy)

Фото автора

ФоторепортажстудентиТернопільщинаЗборівщинаЗборівфестивальПольщапроектУкраїнаТеренТНТУновиниЗборівський коледжфольклор