Тернопільські правоохоронці затримали підозрюваного у виготовленні довідок про зняття з військового обліку

Свої послуги підозрюваний оцінив у вісім тисяч євро

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області та слідчі обласної поліції викрили чергову схему ухиляння від мобілізації. За вісім тисяч євро «винагороди» мешканець Львівщини обіцяв допомогти чоловікові стати «непридатним» до військової служби, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Як ідеться в повідомленні, підозрюваний мав зняти з розшуку чоловіка як такого, що переховується від мобілізації, зробити «непридатним» та надалі взагалі зняти з військового обліку.

У ході слідчих заходів правоохоронці задокументували отримання 21 000 гривень «авансу» на картковий рахунок фігуранта. 31 січня в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України організатора затримали у Львівській області. Він отримав вісім тисяч євро хабаря.

Наразі затриманому повідомили про підозру за частиною 3 статті 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Заходи з викриття проводилися спільно з Департаментом військової контррозвідки СБУ за процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.  

 Читайте також: Майже 10 тисяч доларів заплатив тернополянин за виїзд за кордон: викрили ще одну схему

У Тернополі засновника громадської організації підозрюють у незаконному переправленні чоловіків за кордон

Тернополянин роздавав чоловікам призовного віку фальшиві військові квитки

На Тернопільщині викрили ще один канал переправлення ухилянтів через кордон

Фото поліції Тернопільської області

поліціяхабарвійськовий облікухилянт