Ростислав Фук

На Тернопільщині викрили ще один канал переправлення ухилянтів через кордон

Під час обшуків у помешканнях та автомобілях підозрюваних вилучили готівку та документи із доказами протиправної діяльності

За процесуального керівництва тернопільських прокурорів оголосили підозри двом місцевим жителям в організації незаконного переправлення через держкордон військовозобов’язаних чоловіків. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, двоє жителів Тернопільщини за допомогою засобів комп’ютерної поліграфії підробляли бланки та штампи територіальних центрів комплектування та військово-лікарських комісій.

За гроші фігуранти пропонували потенційним призовникам фіктивні довідки про непридатність до військової служби за станом здоров’я та їх зняття із військового обліку. Вартість таких «послуг» становила 12 тис. доларів США.

У підроблені документи підозрювані вписували неіснуючі медичні діагнози, які дозволяли ухилянтам уникнути призову і надалі безперешкодно виїхати за межі України.

Правоохоронці затримали одного із організаторів каналу в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час передачі коштів за виготовлення документів щодо непридатності військовозобов’язаного чоловіка до служби у війську.

Під час обшуків у помешканнях та автомобілях підозрюваних вилучено готівку, мобільні телефони та документи із доказами протиправної діяльності. Їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та оголошено підозру за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України.

Під час обшуків у помешканнях та автомобілях підозрюваних вилучили готівку та документи із доказами протиправної діяльності

Фото Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео