«Спостерігали незначні перевищення»: що з якістю повітря у Тернополі, пояснили в ОВА

В мережі з'явилась інформація про те, що Тернопіль потрапив до п'ятірки міст з найбруднішим повітрям

Тернопіль потрапив у ТОП-5 міст з найбруднішим повітрям. Про це свідчать дані дослідження, оприлюднені на сайті IQAir.

Тернопіль розташували на п’ятому місці у рейтингу. Рівнем забрудненості наше місто поступається Києву, Луцьку, селу Хотів та Житомиру. За даними сайту IQAir, рівень забруднення повітря становить 60. 

Ситуацію вже прокоментували у Тернопільській обласній військовій адміністрації.

Задля запобігання розповсюдження паніки серед населення, повідомляємо, що протягом року спостерігалися незначні перевищення гранично-допустимих концентрацій по пилу, оксиду вуглецю, діоксиду азоту, формальдегіду на транспортних розв"язках. По всіх інших забруднюючих речовинах якість повітря - в межах допустимих норм і загрози здоров'ю людей не несе, - йдеться у повідомленні Тернопільської ОВА.

Актуальний стан забрудненості повітря щомісячно оприлюднюється на сайті управління екології та природних ресурсів Тернопільської ОВА.

Нагадаємо, погіршення якості повітря і води було у Тернополі після масштабної пожежі, яка виникла від російського обстрілу міста 20 серпня. На щастя, ніхто не постраждав. Загалом займання гасили 12 годин майже 100 рятувальників. Станом на 14:40 пожежу вдалось ліквідувати. Внаслідок пожежі у місті зберігалося перевищення окремих показників якості повітря. Зокрема, станом на 16:00 20 серпня спостерігалося перевищення гранично-допустимої концентрації вмісту хлору та соляної кислоти в атмосферному повітрі в Тернополі. Через кілька днів показники були у нормі.

Фото з відкритих джерел

Тернопільрейтингзабруднення повітря