Ростислав Фук

Який зараз стан води та повітря у Тернополі після обстрілу 20 серпня

 Фахівці провели заміри якості ґрунту, повітря та санітарно-гігієнічних показників води

Ситуацію, що склалася на території промислового об'єкта у Тернополі після ворожого обстрілу в ніч на 20 серпня обговорили під час чергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній військовій адміністрації. Про це повідомили у пресслужбі ОВА.

Особливу увагу звернули на питання забруднення ґрунтів нафтопродуктами та продуктами їх загоряння та вжиті відповідних заходів реагування. А також обговорили можливі шляхи запобігання потраплянню шкідливих речовин у дощові колектори та в Тернопільський став.

Фахівцями обласного центру контролю та профілактики хвороб після пожежі 22 серпня проводилися заміри якості ґрунту, до 29 серпня - повітря та санітарно-гігієнічних показників води. Жодної небезпеки для жителів регіону наразі немає, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємоу ніч на 20 серпня у Тернополі виникла масштабна пожежа під ворожого удару у промисловий об’єкт, зокрема – у ємність для зберігання паливно-мастильних матеріалів. 

Як писав Терен, станом на 10:30 21 серпня за результатами розрахунків досі спостерігається перевищення вмісту хлору та соляної кислоти в атмосферному повітрі на території міста.

Читайте також: Чи можна купатися у Тернопільському ставі після масштабної пожежі

Фото Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео