Ростислав Фук

Майже 100 рятувальників 12 годин гасили пожежу після ворожої атаки у Тернополі (фото, відео)

О 6.50 20 серпня пожежу локалізували, а в 14.30 погасили. Тернополян просять обмежити перебування на вулиці та зачинити вікна, адже в повітрі виявили перевищення норми хлору

Масштабну пожежу після нічної російської атаки завершили гасити 20 серпня о 14:40. Про це повідомив під час брифінгу начальник Головного управління ДСНС України у Тернопільській області, полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей.

За його словами, всього залучили 23 одиниці спецтехніки, 97 рятувальників та 2 пожежні поїзди з Тернополя та Львова. О 6:50 пожежу локалізували. Загалом займання гасили 12 годин. Піротехніки вилучають залишки предмета, який влучив у промисловий об'єкт. Відповідні служби також обраховують завдані екології та державі збитки, пов'язані з ліквідацією наслідків надзвичайної ситуації.

Також під час брифінгу заступник начальника Тернопільської ОВА Віктор Устенко повідомив, що екологічній інспекції дано доручення провести дослідження та з’ясувати масштаби збитків. Крім того, правоохоронними та спеціальними службами проводиться відповідне розслідування.

За титанічну працю подякував рятувальникам від імені громади міський голова Тернополя Сергій Надал. 

Це справжній героїзм задля порятунку нашого міста та його жителів. Ми всі вдячні Вам за Вашу мужність, витримку та відданість своїй справі, - зазначив він. 

Нагадаємо, у ніч на 20 серпня у Тернополі виникла масштабна пожежа під ворожого удару у промисловий об’єкт, зокрема – у ємність для зберігання паливно-мастильних матеріалів. На щастя, ніхто не постраждав.

Як писав Терен, перевищення нормативних показників хлору у сімох з десяти контрольних точках виявили під час перевірки повітря у Тернополі станом на 13.30 20 серпня. Як повідомила головна санітарна лікарка області, гендиректорка Тернопільського обласного центру контролю і профілактики хвороб Оксана Чайчук, при нормі 0,1 міліграма на метр кубічний в атмосферному повітрі є перевищення від 0,4 до 1,1. Тобто від чотирьох до десяти разів. Вона рекомендує тернополянам обмежити перебування на відкритому повітрі. Бажано перебувати у закритому приміщенні, зачинивши кватирки та вентиляційні ходи. 

Читайте також: Тернополян просять міцно зачинити вікна через відчутний запах горілого: що відомо.

Фото ДСНС Тернопільської області, відео Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео