Тернополяни зібрали 698 підписів на захист депутата зі свого округу (фото, відео)

Кілька тернополян прийшли на сесію міської ради вчора, 26 червня. Ці люди мали лише одну мету – захистити депутата, якого обрали під час виборів у жовтні 2015 року.

Нагадаємо, засідання у Тернопільській міській раді у понеділок минуло не без проблем. Докладно «Терен» про це писав ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Прикметно, що частина протестувальників відвідала сесію не тому, що лобіювала інтереси громади у земельному конфлікті чи спірній справі, що уже стало традицією. Просто люди із округу №37 вступилися за свого депутата - Івана Сороколіта. Озвучила заяву з трибуни Софія Сеник.

Округ 37_жінка
[embed]https://youtu.be/AMHsBPG8eso[/embed]

Уточнимо, того ж дня ВО «Свобода» подала у міську раду звернення про відкликання трьох своїх депутатів: Івана Сороколіта, Романа Навроцького та Ігоря Турського. Озвучив її особисто міський голова Сергій Надал. Але людей це не переконало. Виявляється, вони вже зібрали 698 підписів на захист пана Сороколіта.

[embed]https://youtu.be/lz-fA6dZIp8[/embed]

Під час виступів виникла словесна перепалка між активістами і міським головою Сергієм Надалом, адже до нього люди зверталися і як до представника «Свободи». Але мер передав слово керівнику міської організації партії – Володимиру Стаюрі.

Округ 37
[embed]https://youtu.be/lqw_tRaffzg[/embed]

Після цього виборці із округу №37 покинули залу. Вочевидь, спротив з боку партійних функціонерів тільки додав їм рішучості і далі боротися за «свого» депутата. Додамо, що міська ТВК, що має вирішити долю «опальних» депутатів, у яких хочуть відібрати мандати, уже робила кілька спроб зібратися, але щоразу – невдало.

Фото і відео автора

ВідеоТернопільтернополяниСергій Надалміська радаІван СороколітсесіядепутатТеренВолодимир Стаюрапідтримкаокруг №37