У Тернополі вирішили захистити 262 людей, які не можуть отримати свої пільги (фото)

Тернопільські депутати сьогодні, 29 травня, ще раз довели, що вміють працювати дуже швидко. Так, від початку сесії о 9:00 до її завершення о 12:46 політики розглянули 192 питання. При цьому ще й дві перерви були – по 15 хвилин.

Нагадаємо, засідання запланували – робоче, адже на розгляд уже давно чекали багато господарських і земельних питань. Однак депутати цим не обмежилися. На самому початку сесії вони ухвалили два політичних звернення – про захист мови і про наболілу ситуацію, що склалася із медиками через коронавірусну інфекцію. Окрім того, абсолютну підтримку у залі отримало питання «Про звернення до Кабінету Міністрів щодо врегулювання окремих питань реабілітованих осіб».

Зал3

Обранці тернополян помітили неврегульованість окремих питань щодо реабілітованих осіб відповідно до Закону від 13.03.2018 р. №2325-V111 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедури реабілітації жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 рр.». Тому й вирішили звернутися до Уряду. Підготував відповідне звернення начальник міського управління соціальної політики Володимир Сулима. Доповідати йому не довелося. Підтримка була 100-відсотковою.

Отже, Кабінет Міністрів попросили (цитуємо): «Законом від 13.03.2018 р. №2325-V111 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедури реабілітації жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 рр.» передбачили, що Уряд у двомісячний термін з дня опублікування цього Закону мав привести свої нормативно-правові акти у відповідність до Закону, забезпечити прийняття нормативно-правових актів, передбачених цим Законом, забезпечити прийняття і приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом. Ці норми досі не виконані. У результаті 262 тернополян, які мають довідки про реабілітацію і набули право на пільги, не можуть ними скористатися...».

Гімн2

До речі, реабілітованим особам мали видати посвідчення єдиного зразка, затверджене Кабінетом Міністрів, проте порядок видачі і форму посвідчення ще не затвердили. Така неврегульованість вищевказаних та інших питань, на думку обранців тернополян, порушує права громадян, викликає невдоволення і створює соціальну напругу. Лист надішлють у Кабінет Міністрів. Якою буде реакція, побачимо. 

Фото з трансляції сесії на сторінці Тернопільської міської ради у «Фейсбуці»

Тернопільщинаполітикаміська радасесіязверненнязасіданняТерендокументиВолодимир СулималистКабінет Міністрівреабілітовані