«Він був душею підрозділу»: у Тернополі заснували благодійний фонд та стипендію імені Героя Віктора Пасічника

Стипендію зможуть отримати молодіжні організації, які створюють різноманітні заходи, спрямовані на національно-патріотичне виховання молоді

Віктор Пасічник із позивним “Ведмідь” був душею підрозділу, міг своїм словом і жартом підтримати у найскладніших обставинах. Так про Героя відгукуються його побратими із 67-ї окремої механізованої бригади. Втрата воїна стала дуже важкою для підрозділу, а відтак вирішили створити благодійний фонд та стипендію в пам’ять про Віктора. Кошти будуть накопичувати з різних подій та використовувати на підтримку молоді та їх національно-патріотичного виховання. Першим заходом, який організовують, аби зібрати кошти у фонд, буде благодійний забіг 26 жовтня

Ідея виникнення фонду з’явилась, тому що ми хотіли мати змогу підтримувати  ветеранів, військовослужбовців, їх сім’ї, ідеї, якими жили наші побратими, які на, жаль, загинули. Для нас важливо, щоб їхня справа при житті жила й надалі. Стипендія імені Віктора Пасічника є одним із перших проєктів фонду і вона налаштована на те, щоб підтримувати нашу молодь та її розвиток, – розповіла  представниця благодійного фонду та кураторка стипендіальної програми Катерина Козачук. 

Стипендія призначена для того, щоб допомагати закривати певні потреби  молодіжним організаціям, які створюють різні заходи спрямовані на національно-патріотичне виховання. Це можуть бути табори, одноденні акції, вишколи. 

На стипендію можуть подаватись громадські організації, які є зареєстровані, а також може бути молодь, яка досягла 16 років й мають цікаву ідею – ми можемо їх підтримати. Загалом кошти нашої стипендії можуть бути направлені на те, щоб частково покрити витрати на оренду обладнання, на те, щоб покрити дорогу для учасників, харчування, транспортні витрати, оренду приміщення на час проведення заходу, – каже Катерина Козачук. 

Стипендію зможуть отримати молодіжні організації, які створюють різноманітні заходи, спрямовані на національно-патріотичне виховання молоді, розповіла Катерина Козачук (ліворуч)

Розмір стипендії та її тривалість організатори  будуть визначати відповідно до запитів, адже допомогти хочеться усім. Віктор Пасічник хотів, аби молодь розвивалась та ставала гідним майбутнім України. А відтак цей фонд й має на меті популяризацію й виховання серед молоді національно-патріотичного духу. 

Ми хотіли зробити цей фонд в пам’ять про нашого Віктора для того, щоб молодіжні ініціативи були підсилені. Хоч є різноманітні державні програми, але ми неодноразово стикались із тим, що коштів не вистачає. Тому ми хочемо, щоб був такий комунікативний майданчик для того, щоб ветерани могли змогу співпрацювати із молодіжними організаціями й допомагати реалізовувати їхні ідеї, щоб робити нашу країну кращою, – розповів командир підрозділу «T_company», 67-ї окремої механізованої бригади Назар Сарабун. 

Зараз відбувається наповнення фонду та різноманітні офіційні бюрактичні процедури. Тому всі умови, як подавати заявки та правила їх оформлення,  висвітлять пізніше на сторінках підрозділу у соцмережах. 

Нагадаємо, Віктор Пасічник загинув 9 вересня у Луганській області, виконуючи бойове завдання. Захисник із позивним “Ведмідь” займався вихованням молоді, брав активну участь у мітингах під час Революції Гідності. А у 2014 році в 21-річному віці став військовим медиком батальйону «Госпітальєри». З початком повномасштабної війни був кулеметником 67-ї окремої механізованої бригади. Поховали захисника 16 вересня на Микулинецькому кладовищі у Тернополі.

 Читайте також: «Із ним було не страшно йти у бій»: у Тернополі попрощалися з Героєм Віктором «Ведмедем» Пасічником. 

Дружина полеглого командира з Тернополя заснувала стипендію на честь чоловіка

Фото Терену

стипендіяГерой благодійний фонд