Як сидіння «нога на ногу» може зашкодити тернополянам

Чи безпечно тернополянам сидіти закинувши «ногу на ногу»? Навколо цього існує дуже багато обговорень, які стверджують, що така позиція ніг під час сидіння погано впливає на здоров'я.

Є дослідження, які зауважують, що сидіння з перехрещеними ногами може незначно підвищувати тиск, але це відбувається тимчасово. Тому для людей із нормальним тиском така позиція не має серйозних наслідків. Але якщо у вас є проблеми з цим, краще не сидіти «нога на ногу» тривалий час. Існує міф, що таке сидіння може спричинити варикоз, але коли йдеться про таку хворобу, то тут потрібно розглядати тривале сидіння чи стояння в одній позі, а не лише з перехрещеними ногами.

Якщо часто сидіти у такій позиції більше ніж 3 години на добу, то може постраждати ваша постава. Саме це може спричинити надмірне навантаження на корпус і може стати причиною округлення плечей.

При довгому сидінні «нога на ногу» може виникнути біль у спині і напруження у суглобах. Але якщо схрещувати ноги під час сидіння рідше, шкоди для вашого організму не буде. Та варто пам'ятати, що тривале сидіння – дуже шкідлива звичка, незалежно пози. Тому якщо ви довго сидите, намагайтеся кожні півгодини вставати і робити вправи чи зарядку хоча б 5 хвилин, радить Уляна Супрун.

Фото з відкритих джерел

ТернопільпорадиТереншкодаУляна Супрунпозиціяпрофілактикакористьсидіння«нога на ногу»