За 102 км від Тернополя 10-й рік поспіль зацвітає одне і теж (фоторепортаж)

У райцентрі Борщів на Тернопільщині відбувся 10-й фольклорно-мистецький фестиваль «В Борщівському краї цвітуть вишиванки».

Небеса цього року виявилися прихильними до організаторів та учасників цього, мабуть, найбільш барвистого фольклорно-мистецького дійства на Тернопіллі.

Традиційно воно розпочалося науково-практичною конференцією «Чорна борщівська сорочка в контексті українського національного костюма». А згодом, свято, власне, перенеслося на міський майдан, де після благословення святих отців й вітальних слів керівників області та району завирувало різнобарвне дійство. Тривало воно одночасно із проведенням виставок вишиванок з усіх населених пунктів району, виставки декоративно-прикладного мистецтва Тернопільщини, майстер-класів майстринь-вишивальниць.

Була і традиційна, «смачна» частина програми. Це - Фестиваль борщу «Борщ’їв» — 2017». Господині частували гостей борщем за символічну ціну – 5 гривень за горнятко, коментуючи, що ці гроші «підуть на АТО».

У цілому ж, атмосфера свята була доброзичливою, борщу вистачило на всіх, а щодо інших наїдків та напоїв, то це вже залежало від товщини гаманця. Та, головне, що ця подія кожного, хто приїхав у Борщів, бодай на день відволікла від щоденних клопотів, нагадуючи: у повсякденних, часом знервованих буднях таки варто знаходити час для відпочинку і дати можливість звеселити душу за щастя просто жити і радіти цьому.

б02

б03

б04

б05

б06

б07

б08

б09

б10

б11

б12

б13

б14

б15

б16

Фото автора

ФоторепортажвідпочинокТернопільщинатернополянисвятофестивальБорщівТерен