Тамара Коблик

Засудили колаборантку, яка організовувала російський псевдореферендум у Запоріжжі

Жінка переховується від правосуддя, тому засуджена заочно

На основі доказової бази, зібраної слідчими Тернопільського управління СБУ, до 10 років ув’язнення засудили жительку селища Розівка, яка добровільно пішла на співпрацю з ворогом та приєдналась до органів окупаційної адміністрації в Запорізькій області. Про це повідомили у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області.

Після захоплення Розівки окупантами проросійськи налаштована колаборантка вирішила прислужитися загарбникам та погодилась допомагати їм насаджувати окупаційний режим на тимчасово окупованих територіях. 

Зрадниця неодноразово брала участь у мітингах окупаційної влади та закликала співгромадян підтримати приєднання селища до складу «донецької народної республіки».

Також жінка активно сприяла росіянам у проведені псевдореферендуму, організованого з метою незаконної зміни меж території та державного кордону України. 

Фото Тернопільської обласної прокуратури

Зокрема, вона агітувала співгромадян брати участь у голосуванні, складала списки осіб, які виявили бажання взяти участь фейковому волевиявленні, координувала роботу представників т. зв. «виборчої комісії», а також забезпечувала доставлення вже заповнених бюлетенів для підрахунку.

На підставі зібраних доказів суд визнав зрадницю винною у порушенні ч.5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Їй призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років з конфіскацією майна та позбавлення права обіймати посади в правоохоронних органах і в органах державної влади строком на 15 років.

Оскільки колаборантка переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території Запоріжжя, її оголошено у розшук та застосовано спеціальну процедуру заочного засудження. Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дати затримання зрадниці.

Досудове розслідування проводили співробітники Управління СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Фото Тернопільської обласної прокуратури та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео