Тамара Коблик

10 років позбавлення волі: Тернопільський апеляційний суд залишив без змін вирок водієві, з вини якого загинули двоє чоловіків

Також задоволили цивільні позови потерпілих і з обвинуваченого стягнули завдану моральну шкоду у розмірі понад 1 млн грн

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги захисника обвинуваченого Павла К. і представника потерпілої Валентини П. на вирок Бережанського районного суду від 11 вересня 2023 року.

Так, суд першої інстанції встановив, що в ніч із 11-го на 12 грудня 2022 року 24-річний Павло К., у стані алкогольного сп'яніння керуючи автомобілем “Мазда”, із трьома пасажирами в салоні рухався автомобільною дорогою зі с. Шайбівка у напрямку с. Нараїв Тернопільського (раніше – Бережанського) району. Під час руху водій через алкогольне сп'яніння не був достатньо уважним і не стежив належно за дорожньою обстановкою, тому допустив занос транспортного засобу на узбіччя та наїзд на дерево з перекиданням авто. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди пасажири “Мазди” 24-річний Тарас Г. і 42-річний Віталій В. загинули на місці, а 18-річна Валентина П. отримала тяжкі тілесні ушкодження.

Вироком Бережанського районного суду від 11 вересня 2023 року Павла К. визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 286-1 КК України (порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння, що спричинило загибель кількох осіб) та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 10 років із позбавленням права 10 років керувати транспортними засобами.

До відома: санкція ч. 4 ст. 286-1 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 7 до 12 років із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 7 до 10 років.

Також задоволили цивільні позови потерпілих і з обвинуваченого стягнули завдану моральну шкоду у розмірі: 1 млн грн – на користь матері загиблого Тараса Г., – Катерини Г., та 100 тис. грн – потерпілої Валентини П. і 1 тис. 338 грн понесену нею майнову шкоду.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео