10 віртуальних музеїв світу, які тернополяни можуть відвідати під час карантину. Частина 5 (фото)

85771368_4711681_001_Kyaramonti_Galereya

Допоки триває карантин, єдиним безпечним способом туризму є саме інтернет. Тому продовжуємо наші віртуальні екскурсії найкрасивішими музеями світу

Великобританія, Грінвіч, Національний морський музей

муз1
муз1

Найважливіша в світі колекція, присвячена морській історії Англії. Налічує близько двох мільйонів різноманітних експонатів: полотна британських і голландських художників-мариністів, велику колекцію карт, манускриптів, моделей і схем будівництва кораблів, військову форму, медалі та інші предмети морської справи.

У колекції Національного морського музею знаходяться експонати, вивезені з Німеччини після закінчення Другої світової війни, – кілька картин і моделі кораблів. У будівлі знаходиться і широка (сто тисяч примірників) Бібліотека довідкової літератури з історії мореплавання, що містить унікальні екземпляри 15-го століття.

Великобританія, Національні музеї Уельсу

venue_hire_cardiff1
venue_hire_cardiff1

Національний музей Уельсу, раніше Національні музеї та галереї Уельсу. Орган, який фінансується урядом Уельсу. Складається з семи музеїв Уельсу: Національний музей Кардіфф, Національний історичний музей Св. Фагана, Кардіфф, Національний музей вугілля Big Pit, Blaenavon, Національний музей вовни, Дрефах Феліндре поблизу Лландісула, Національний музей шиферу, Llanberis, Національний музей римського легіону, Каерлеон, Національний музей набережної, Свонсі.

Національна галерея Шотландії, Единбург

Edinburgh-National-Gallery-03
Edinburgh-National-Gallery-03

У галереї представлена ​​багата колекція європейського живопису і скульптури, яка охоплює значний період, починаючи з епохи Відродження і до епохи постімпресіонізму. Містить полотна Вермеєра, Рубенса, Тиціана, Тінторетто, Ван Дейка, Ель Греко, Рембрандта, Ватто, Гейнсборо, Моне, Гогена, Піссаро, Сезанна та інших великих художників.

Національні музеї Шотландії, Единбург

0

Зібрання усіх відомих експонатів історії, культури, мистецтва Шотландії.

Великобританія, Музей міста Лондона

око
око

Музей зібрав у собі все найцікавіше про Лондон: мініатюри відомих об'єктів, картини, скульптури місцевих митців тощо.

Великобританія, Манчестерський музей

завантаження
завантаження

Музей археології, природної історії та антропології в складі Манчестерського університету, один з найбільших університетських музеїв Великобританії. Створений в 1867 році на основі музейного зібрання Манчестерської спілки природознавства. Музейний фонд станом на 2010 рік – близько 6000 експонатів.

Великобританія, Бірмінгемські музеї і художня галерея

birmingham07
birmingham07

Один з елементів історичного центру міста, який розповідає про історію та культуру краю. Комплекс складається з кількох музеїв:

1. Бірмінгемський музей і художня галерея — один з кращих британських культурних об’єктів з чудовими археологічними знахідками та творами мистецтва 17-19 століть.

2. Бірмінгемський Науковий музей — цікава колекція парових машин від локомотивів до тракторів і промислового обладнання.

3. Національний центр морського життя — величезний океанський акваріум з унікальним підводним тунелем і безліччю інших експонатів, пов’язаних з морем.

Великобританія, Музеї Глазго

Музей_транспорта_«Риверсайд»
Музей_транспорта_«Риверсайд»

Одразу три музеї Глазго розкажуть про найцікавіше: Дворець Келвінгроув, Музей науки та Музей транспорту. Загалом у колекції понад 4000 експонатів кількох століть.

Великобританія, Музей мистецтва і археології Ашмола (Оксфорд)

unnamed
unnamed

Відомий в Британії та за її межами музейний заклад у складі Оксфордського університету. Музей Ашмола невеликий за розмірами у порівнянні з амбітними імперськими музеями на кшталт Британського музею чи Музею королів Вікторії й Альберта. Але його мистецькі збірки мають в своєму складі низку надзвичайно коштовних експонатів значної наукової або мистецької вартості, серед яких:

*артефакти Стародавнього Єгипту;

*артефакти античності;

*музичні інструменти;

*історичні наукові прилади;

*малюнки уславлених художників;

*картинна галерея;

*медальєрне мистецтво;

*збірка пам'яток середньовіччя і навіть діамант.

Великобританія, Художній музей Фіцвільям (Кембридж)

265526_3
265526_3

Mузей Фіцвільяма вважається одним з гідних музеїв Великобританії. У картинній галереї зберігаються полотна і графіка європейських майстрів XIII-XX століть, в тому числі роботи таких майстрів, як Тіціан, Веронезе, Рубенс, Ван Дейк, Дега, Моне, Сезанн, Ренуар, Пікассо та інших.

Перлиною зібрання є авторська копія картини Тиціана «Тарквіній і Лукреція». Крім великої живописної колекції в музеї на експозиції знаходяться давньогрецькі та римські предмети мистецтва, малюнки, монети. Також музей має прекрасну колекцією кераміки корейських майстрів, яка є кращою в світі з тих, що знаходяться поза межами Кореї.

Зібрання музею розділене на п’ять відділень: стародавнє мистецтво, прикладне мистецтво, монети та медалі, рукописи і книги, живопис і графіка.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео