Орест Сарматський

12 малюків підхопили серйозну інфекцію в садочку на Тернопільщині

59ae88ef2231fd0001f532b1_596e792e02496e0d8f363f3c_Meal-9

У 12-х вихованців Микулинецького садка-ясел «Веселка» виявлено ентеровірусну інфекцію.

Представники Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Теребовлянського районного управління здійснили виїзд у Микулинецький садок-ясла «Веселка», де кілька днів тому було виявлено ентеровірусну інфекцію.

Про це повідомляється на сайті обласного відомства.

Під час перевірки виявлено ряд порушень, які могли спричинити виникнення спалаху, та свідчать про недостатній контроль з боку керівництва закладу за організацією харчування дітей.

Зокрема, відсутні супровідні документи, що засвідчують якість та походження риби мороженої путасу, на момент обстеження відсутні дезинфікуючі засоби, не ведеться журнал обліку, використання та запасу деззасобів. У закладі недостатньо розроблювальних столів, розроблювального та прибирального інвентаря на харчоблоці, ванн для миття кухонного посуду.

У технологічних картках на котлети, битки, шніцелі не вказується про їх подвійну термічну обробку, не дотримуються погодженого перспективного меню. Масло солодковершкове денного використання зберігається з порушенням температурного режиму; для харчування дітей використовують сардельки «Свинячі» першого гатунку.

При розслідуванні працівниками Тернопільської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби відібрано воду питну для дослідження за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками, 30 змивів з об’єктів навколишнього середовища (20 на харчоблоці та 10 у старшій групі№1) і 4 продукти (риба путасу морожена, сметана, молоко, масло солодковершкове) на бак.дослідження, овочі на вміст нітратів (картопля, буряк, цибуля, морква, капуста).

Проведення комплексу профілактичних, протиепідемічних заходів та лабораторних досліджень спрямованих на встановлення джерела інфекції триває.

Сьогодні роботу ясла-садка «Веселка» призупинено. Кількість хворих не збільшилася.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео