Анастасія Кисіль

17-річна переселенка з Краматорська зняла кліп, надихнувшись природою Тернопільщини (відео)

Поки її місто під обстрілами, дівчина проживає у Кременці на Тернопільщині. Саме тут вона вирішила своїми піснями піднімати дух українців, а її перший кліп просто вразив користувачів соцмереж

Юна переселенка Анна Скряга переспівала відому пісню та зняла  до неї кліп на Тернопільщині. Дівчина, рятуючись від війни, переїхала з Краматорська у Кременець. Вона пройшла багато випробувань створених війною. Відновитися емоційно та творчо їй допомогла природа Тернопільщини. Саме тут вона створила кавер на пісню Анни Тринчер “Не залишай”. 

Анні 17 років. Зараз вона дистанційно навчається в 11 класі ліцею №4 «Успіх» міста Краматорськ.

Я дуже люблю співати. У своєму місті Краматорську я навчаюся у музичній школі і мені так бракує концертів, уроків, репетицій. Від цього дуже сумно, - розповідає Терену Анна Скряга.

Ідея зробити кавер виникла у дівчини ще в червні, але вдалося її реалізувати лише в серпні.

Мені хотілося кудись вилити крик душі, біль за свою країну. Я довго не могла наважитись на кліп, бо в мене не було можливості професійно записати пісню у студії. Але у якусь мить я зрозуміла, що незважаючи на незручності, я хочу заспівати цю пісню, - розповідає Анна. 

Записувала пісню і знімала кліп дівчина самостійно

Записувала пісню і знімала кліп дівчина самостійно. Це робила вперше. Найбільше переживала за якість, адже професійної техніки вона не має. 

Першим ділом записала пісню. Дуже багато пішло на це моїх нервів і часу. Спочатку на диктофон, а потім у програмі підставила під музику. А від всіх цих маніпуляцій, як ви розумієте, якість звуку погіршується,. Проте у висновку вийшло непогано, - ділиться досвідом юна співачка. 

Другий етап - зйомка кліпу.  З цим Анні допомагала її мама, яка була оператором. Знімали відео два дні. Монтувала його Анна сама також два дні.  

Коли вже кліп був готовий, мама була першою глядачкою. Вона оцінила і вмовила мене одразу ж показати роботу нашим знайомим з гуртожитку, в якому ми наразі проживаємо. Перша жінка,  якій ми показали відео, додивилася його до кінця і розплакалася.  Мені було дуже приємно, що своєю роботою я змогла розчулити. Я зрозуміла, що всі труднощі, через які я пройшла, не були даремні, - каже Анна. 

Тернопільщина надихнула 17-річну переспівати відому пісню та записати кліп до неї

Спочатку дівчина опублікувала готову роботу у соцмережах, де отримала багато позитивних коментарів. 

Я плакала від щастя. Отримала багато підтримки, вражень від людей. Для мене це найцінніше, - ділиться емоціями авторка каверу.

Анна Скряга каже, що буде продовжувати співати та ділитися своїми роботами з українцями. 

Я хочу і надалі своєю музикою піднімати український бойовий дух, наближати перемогу України, хоч не на фронті, а у свідомості людей, - додає дівчина. 

Анна каже, раніше у Кременці ніколи не бувала, і якби не війна, то не впевнена, що побачила б це місто Тернопільщини. 

Природа заворожує. Я тут познайомилася з гарними людьми, з‘явилися нові друзі, люди тут дуже щирі і відкриті, підтримують мене і мою родину, допомогають, - розповідає дівчина.

Переглянути відео можна тут.

Фото Анни Скряги

Вибір читачів за тиждень

Відео