Тамара Коблик

Тернопільську викладачку засудили за корупцію

Викладачка пообіцяла за 42 тис. грн вплинути на відповідних посадових осіб навчального закладу задля зарахування абітурієнта на бюджетну форму навчання

За публічного обвинувачення прокурорів Тернопільської обласної прокуратури Тернопільський міськрайонний суд визнав винною та засудив до 2 років позбавлення волі викладачку Західноукраїнського національного університету за одержання нею неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення членами приймальної комісії про зарахування на навчання (ч. 2 ст. 369-2 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Прокурор довів у суді, що обвинувачена запевнила майбутнього студента у необхідності перерахувати їй для початку 11 тис. грн на картковий рахунок, задля впливу на інших службових осіб, причетних до вступної компанії у виші. 

Іншому абітурієнту викладачка пообіцяла за 42 тис грн вплинути на відповідних посадових осіб навчального закладу задля зарахування його на бюджетну форму навчання. Після передачі вказаної суми в одному із ресторанів Тернополя доцентку затримали правоохоронці.

Відтак, за рішенням суду, жінка проведе 2 роки за ґратами.

Вирок ще не набрав законної сили. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео