Тамара Коблик

На Тернопільщині судитимуть «кримінального авторитета» і його спільника, які налагодили наркотрафік у СІЗО (фото)

Чоловік, погрожуючи розправою, змусив кількох осіб на волі купувати заборонені речовини та передавати їх на територію СІЗО

Схему постачання наркотиків в Чортківській установі виконання покарань №26 викрили оперативники управління карного розшуку спільно зі слідчими поліції Тернопільщини. Налагодив наркотрафік у СІЗО «кримінальний авторитет». Він разом зі спільником, поширюючи злочинний вплив на засуджених, займався збутом наркотиків. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Про постачання наркотиків до слідчого ізолятора та продаж їх серед затриманих оперативникам карного розшуку повідомили працівники установи виконання покарань. 

Організатор наркотрафіку 25 років з 50-ти провів у тюрмах за квартирні крадіжки та збут наркотиків. Він, погрожуючи розправою, змусив кількох осіб на волі купувати заборонені речовини та передавати їх на територію СІЗО. Спільники ретельно маскували наркотики, ховаючи їх в засоби гігієни, в харчові продукти або зашиваючи в одяг. Окрім цього, чоловік організовував серед ув'язнених заборонені азартні ігри для поповнення «злодійської каси». 

Обом підозрюваним слідчі поліції оголосили підозру відповідно до ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), а «кримінальний авторитет» відповідатиме перед Законом ще й за ч. 2 ст. 255-1 (встановлення, посилення та поширення в суспільстві злочинного впливу, вчинені повторно в ізоляторах тимчасового тримання, слідчих ізоляторах чи установах виконання покарань) Кримінального кодексу України. 

Максимальне покарання за інкримінованими статтями – до 15 років позбавлення волі.

Заходи з документування протиправної діяльності злочинних груп проводили працівники управління карного розшуку, слідчі, представники кримінального аналізу та спецпідрозділи Нацполіції області спільно з працівниками ДУ «Чортківська УВП №26» під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури.

Зібравши достатню доказову базу, слідчі Тернопільщини скерували дане провадження до суду. 

Фото Національної поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео