Тамара Коблик

На Тернопільщині судитимуть жителя Донеччини, який працював на ворога

За даними слідства, чоловік у червні 2022 року добровільно пішов на співпрацю з ворогом

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо жителя села Малоянисоль Донецької області, обвинуваченого у скоєнні умисних дій, спрямованих на допомогу державі-агресору (пособництво), окупаційній адміністрації держави-агресора, вчинених громадянином України, з метою завдання шкоди Україні шляхом реалізації рішень держави-агресора, окупаційної адміністрації держави-агресора (ч.1 ст. 112-2 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, громадянин України у червні 2022 року добровільно пішов на співпрацю з ворогом, зайнявши керівну посаду у незаконному органі влади, що здійснює функції із забезпечення санітарно-епідеміологічного нагляду на тимчасово-окупованій території Донеччини. 

Обвинувачений, діючи умисно та виконуючи покладені на нього організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, вказівки і розпорядження представників держави-агресора, бажаючи довести свою лояльність і відданість окупаційній владі, незаконно реалізовував політику рф в галузі охорони здоров’я на тимчасово окупованій території України.

Обіймаючи відповідні керівні посади в органах санітарно-епідеміологічної служби, він забезпечував виконання підлеглими вимог законодавства, нормативно-правових актів і доручень «министерства здравоохранения ДНР», затверджував положення про структурні підрозділи, розпоряджався майном очолюваних органів, забезпечував цільове використання бюджетних коштів, і тим самим завдавав шкоди Україні, шляхом реалізації рішень держави-агресора на тимчасово окупованій території України.

Завершено досудове розслідування, що здійснювали слідчі УСБУ в області.

Фото пресслужби Тернопільської обласної прокуратури 

Вибір читачів за тиждень

Відео