29 рятувальників розшукали групу туристів, що заблукали під проводом кременчанина (фото)

_DSC0245

Пів доби, 29 рятувальників та 6 одиниць техніки знадобилося аби розшукати п’ятеро туристів, що заблукали на Закарпатті. Один із них, 27-річний керівник групи, кременчанин, решта – кияни.

Повідомлення про зникнення людей надійшло учора ввечері. На допомогу відразу вирушили десять рятувальників, згодом до них приєдналися ще п’ятеро. Та оскільки було темно і пошуковці самі наражалися на небезпеку, сьогодні близько 5:00 пошуки призупинили.

- Спочатку пошуки проводилися трьома пошуково-рятувальнми відділеннями Рахівської гірської пошуково-рятувальної групи у складі 10 рятувальників та 2 одиниць техніки. Згодом їм на допомогу було направлено ще 5 гірських пошуковців з м. Рахів на одному автомобілі. Пошукова операція ускладнювалась темною порою доби, хутровиною та значною лавинною небезпекою. Під час проходження схилом, одна з пошукових груп зірвала два снігові карнизи, тож о 04:35 пошуки було призупинено через небезпеку для рятувальників, – повідомляють у ДСНСУ в Закарпатській області.

Пошукові роботи відновили сьогодні о 6:00. За годину до цього з рятувальниками зв’язався керівник групи. Уже о 12:07 туристів знайшли.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео