Тамара Коблик

38 людей загинули на дорогах Тернопільщини за 5 місяців

Серед основних причин ДТП: перевищення швидкісного режиму, порушення правил маневрування та виїзд на смугу зустрічного руху

дтп-4

За минулий місяць співробітники поліції оформили 5377 адміністративних матеріалів у сфері безпеки дорожнього руху. Серед найпоширеніших порушень – перевищення безпечної швидкості, недотримання правил обгону, керування транспортними засобами без документів та напідпитку. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Загалом, за 5 місяців на дорогах Тернопільщини трапилося 868 дорожньо-транспортних пригод, в яких 38 людей загинули.

94 автопригоди вчинили водії, які сіли за кермо напідпитку. Серед основних причин ДТП: перевищення швидкісного режиму, порушення правил маневрування та виїзд на смугу зустрічного руху.

З початку року поліцейські виявили 706 осіб, котрі сіли за кермо в стані алкогольного сп’яніння. За нетверезе водіння на порушників складено адмінпротоколи за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

1330 адмінматеріалів працівники поліції вже скерували до суду.

Водіям слід не забувати про дотримання Правил дорожнього руху і пам’ятати – керування у стані сп’яніння є небезпечним як для самого кермувальника, так і для інших учасників дорожнього руху.

Нагадаємо, під час комендантської години у Тернополі виявили нетверезого водія. Чоловік вже вдруге за рік сів за кермо п'яним та позбавлений права керувати автомобілем.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео