Шість кафе і ресторанів, які відкрили в Тернополі під час воєнного стану (фото, відео)

У нових закладах можна скуштувати страви української кухні, здорову їжу без цукру, глютену та лактози. А також випити кави, лимонаду та вишняку

Після 24 лютого у Тернополі закрили чимало барів, кафе і ресторанів. Однак є й нові заклади, які відкрили у цей складний час. 

“Паляниця”, вул. Чорновола, 2

Ресторан української кухні, де готують традиційні українські страви. Тут знайдете борщ, деруни, млинці, вареники з картоплею, сиром, вишнями, банош. З десертів: медівник з солоною карамеллю, Львівський сирник, штрудель.

“Настільки віримо у перемогу України, що відкрили новий ресторан у серці Тернополя”, пишуть на сторінці закладу у соцмережах.

Cafe Mone, вул. Сагайдачного, 6а

Заклад здорового харчування відкрили у центрі Тернополя наприкінці серпня. Тут пропонують їжу без цукру, глютену та лактози. Серед закусок, які пропонують у меню: буряковий хумус із овочевою соломкою; бурата на тості з песто, чері та руколою; моцарелла ді буффало з грильованими нектаринами; класичний хумус із вівсяними грінками; брускети з лососем. Цікавинкою закладу є так звані “безгрішні” десерти: горілий чізкейк, легкий ягідний тарт, брауні, шоколадне печиво, смузі та здорове морозиво. 

«Зупка-канапка» , вул. Грушевського, 1

 Ресторан швидкого харчування - український хуткоїж. Тут пропонують гарячі канапки з ковбасою, гарячий і холодний борщ, смажені пиріжки з капустою, картоплею, лівером, м’ясом. З солоденького: пончики-круллери, профітролі, сирник, горішки зі згущеним молоком. 

Кафе «Південь», вул. Вербицького, 26

Заклад відкрили вимушені переселенці з окупованого Херсона. Таким чином принесли частинку рідного південного міста до Тернополя, який став для них другим домом. У логотипі кав'ярні - кавун, Адже саме з ним у багатьох асоцієються Хесонщина. Тут пропонують кавові напої, чаї та солодощі. А також можна скуштувати різні лимонади. Зокрема, фірмовий лимонад з додаванням кавуна - саме такий у спеку люблять пити херсонці.

«Люди», вул. Старий ринок, 3

Ресторан для ділових зустрічей, дружніх ланчів та вечірніх посиденьок за келихом вина. Тут є сніданки, салати,  супи, паста. Основні страви: смореброд з оселедцем Бісмарк,  тост зі слабосоленим лососем і гуакамоле, вафля з прошуто, вафля з лососем, камамбер з цитрусовим конфітюром, тартар з телятини та лосося,  сендвіч з лососем або оселедцем чи шинкою. З десертів: чізкейк, брауні, рожева вафля. 

«П'яна вишня», вул. Руська, 23

Відому львівську настоянку з вишень тепер можна скуштувати і в Тернополі. Вишняк можна пити безпосередньо у закладі чи придбати пляшку до дому або у подарунок. Також тут є шоколад із в’яленими вишнями та різноманітні тематичні сувеніри. 

*Ця підбірка є неповною. Якщо вам відомі ще заклади, які відкрили в Тернополі за останні пів року, пишіть про це у коментарях до статті у соцмережах.

Фото Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео