Тамара Коблик

7 порад для ідеального літнього барбекю

Основні правила хорошого шашлику і барбекю для соковитого і смачного літа

Сезон барбекю і шашлику в самому розпалі. Однак не всі знають про те, що іноді погіршує результат і, надалі, відпочинок. Рано чи пізно всі ставлять собі питання про те, як правильно робиться шашлик. Главред розповів, що робити, щоб шашлик був соковитий, а барбекю і бургери ніжними.

Розташування вугілля

Для того, щоб приготувати що-небудь на грилі, вам знадобиться вугілля. Якщо ви з тих, хто розкидає вугілля по всьому грилю, то знайте, що це ваша перша велика помилка.

Набагато розумніше використовувати різні зони. Працюючи з гарячими і холодними зонами на грилі, ви можете помістити шматок м'яса, який ще не готовий всередині, але почав підрум'янюватися зовні - на більш прохолодну частину гриля. Більше ніяких підгорілих сосисок та інших продуктів.

Смак і аромат

Якщо ви хочете додати трохи більше смаку їжі, яку ви готуєте на грилі, варто розрізати велику цибулину навпіл і натерти нею внутрішню частину решітки барбекю. Це виконає два завдання: додасть їжі більше смаку, але також допоможе очистити гриль після приготування. Також можна кинути трохи свіжого розмарину на розпечене вугілля, щоб надати приготованій на грилі їжі приємний аромат.

Спека

Для того, щоб перевірити, чи достатньо нагрівся ваш мангал або гриль, ви можете підняти руки на 10 сантиметрів над решіткою і порахувати до 20. Якщо вам захочеться обсмикувати руку в цей момент, тому що стає занадто жарко, тоді ви знаєте, що прийшов час готувати страви.

Різноманітність шашлику

Ми звикли використовувати дерев'яні або металеві шампури для шашлику. Але чи знаєте ви, що можна використовувати і їстівні шпажки? Наприклад, спробуйте використовувати гілочку розмарину. Видаліть з неї листя і вставте їстівну шпажку в м'ясо. Ваше м'ясо набуде дуже насичений смак.

Захист від прилипання

Ті з вас, хто пробував рибу на грилі, знають, як нудно, коли риба прилипає до решітки гриля. Просте розв'язання цієї проблеми - покласти на решітку кілька кружечків лимона і покласти вже зверху на них рибу. Таким чином, риба не буде прилипати, а завдяки лимону у неї буде додатковий свіжий смак.

Льоду

Це може здатися дивним, але кубик льоду може допомогти вам приготувати ідеальні гамбургери. Для того, щоб гамбургери не пересохли, все, що вам потрібно зробити, це покласти кубик льоду поверх гамбургера, коли ви його смажите. Це гарантує, що м'ясо залишиться ідеально ніжним.

Чиста решітка

Коли приготування барбекю закінчено, найкраще очистити решітку гриля, як тільки вона охолоне. Таким чином, ви уникнете прилипання харчових відходів до решітки. Простий спосіб очистити решітку — використовувати сталеву щітку або кілька куплених шматочків алюмінієвої фольги, щоб очистити її.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео