Тамара Коблик

80 рятувальників гасили масштабну пожежу у Тернополі після ракетного обстрілу (фото, відео)

У випадку виявлення підозрілих предметів, які можуть бути небезпечними, необхідно негайно повідомляти на спецлінію 101 або на місцевий відділ поліції

 13 травня орієнтовно о 22.35 годині, російські терористи завдали ракетного удару по місту Тернопіль. Попередньо відбулося влучання уламків крилатої ракети в складські приміщення, яке призвело до пожежі. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС України у Тернопільській області.

У місцях падіння зафіксовано 2 осередки горіння.

Ми хочемо повідомити, що на місці події працюють сили та засоби Тернопільського гарнізону по підвищеному номеру виклику. Загалом для гасіння пожеж залучено 18 одиниць техніки та 80 осіб особового складу, - йдеться у повідомленні рятувальників.

На жаль, в результаті події травмувалися 2 особи. Попередньо осколкові поранення та опіки. Потерпілі перебувають у лікарняних закладах. Їм надається уся необхідна допомога.

О 01.52 годині локалізована пожежа першого осередку, а о 02.28 годині — пожежа другого. Станом на 10:00 14 травня ліквідації пожежі ще тривала. 

Близько 5 години ранку 14 травня наше місто було вдруге атаковано ворогом. В результаті вибухів, ймовірно від уламків ракети, були пошкоджені цивільні будівлі та автомобілі. Наразі немає інформації про постраждалих.

На місці подій працюють представники Головного управління ДСНС України у Тернопільської області, Національної поліції, СБУ, органи місцевої влади.

У випадку виявлення підозрілих предметів, які можуть становити загрозу для громадського порядку та безпеки, необхідно негайно повідомляти на спецлінію 101 або на місцевий відділ поліції. Також хочемо звернутись до громадян з проханням бути обережними та уважними, уникаючи небезпечних предметів. Ми будемо продовжувати інформувати вас про подальший розвиток ситуації. Залишайтеся з нами на зв'язку і будьте обережні! - нагадують ДСНС-ники.

Фото та відео пресслужби ДСНС України у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео