Тамара Коблик

У Тернополі 94-ий День народження святкує ексректор, академік Іван Сміян

Міцного здоров'я імениннику, многая і благая літ у добробуті, спокої, родинній любові і мирі

Сьогодні 94 роки виповнюється Івану Семеновичу Сміяну, доктору медичних наук, професору, академіку Академії наук вищої школи України, багаторічному ректору Тернопільської державної медичної академії імені І. Я. Горбачевського, голові Тернопільської обласної асоціації педіатрів. Про це розповіли на сторінці Тернопільської обласної клінічної лікарні у фейсбуці.

Своє життя Іван Семенович повністю присвятив науці та медицині і продовжує надалі нести свою почесну місію. Його вклад у розвиток медичної сфери неоціненний і заслуговує на високу пошану! - йдеться у повідомленні.

Іван Семенович Сміян народився 10 січня 1929 року в селі Білка, нині Охтирського району Сумської області. Проживає у Байківцях неподалік Тернополя.

Автор і співавтор понад 700 наукових і навчально-методичних праць, у тому числі 72 монографій, посібників, брошур, лекцій, 32 книг спогадів.

Ім'я вченого занесено до книги «2000 найвидатніших людей століття» Інтернаціонального біографічного центру в Кембриджі, - пишуть у Вікіпедії.

У січні 2009 року 80-річчя Івана Семеновича Сміяна в Тернопільському державному медичному університеті імені І. Я. Горбачевського відзначили проведенням Всеукраїнської науково-практичної конференції «Педіатрія сьогодення і майбутнього».

До 80-річчя академіка Сумська обласна наукова медична бібліотека видала бібліографічний покажчик літератури «Академік Іван Семенович Сміян».

Міцного здоров'я імениннику, многая і благая літ у добробуті, спокої, родинній любові і мирі!

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео