Віра Олександрович

Унікальний сорт бузку створив на честь народної артистки селекціонер із Тернополя

Хорош

Новий сорт бузку, що не схожий на всі існуючі у світі сорти цієї рослини, селекціонер із Тернополя Ігор Хорош назвав «Любов Ізотова».

Ба більше, розповіддю про це тернополянин привітав народну артистку із днем народження і опублікував фото (вгорі) із нею поруч з кущем нового бузку. Нагадаємо, Любов Ізотова саме сьогодні, 25 січня, святкує свій 76-річний ювілей.

Допис
Допис

У дописі Ігоря Хороша, зокрема, йдеться (цитуємо): «…Сьогодні свій день народження святкує чудова людина, мій давній друг, народна артистка України Любов Ізотова. З Любою Андріївною ми товаришуємо понад 10 років. Справедливість, талант, честь і гідність - це риси, характерні для цієї прекрасної талановитої Жінки, Жінки-Співачки... Сумно, що Тернопіль так не вміє цінувати талановитих людей... (але про це не будем говорити)...».

Він також написав, що, окрім селекції ірисів, практикує селекційну роботу з гладіолусами, деревовидними півоніями і бузком.

- Проте, щоб інтродукувати новий сорт бузку, потрібно не 5-7 років, як із ірисами, а усі 15-20 років, - пише Ігор Хорош. - І мені вдалося! Новий сорт бузку - не подібний на усі існуючі сорти світової селекції. Я назвав його «Любов Ізотова». І нехай цей сорт тішить не лише нашу іменинницю, а й усіх нас. Із днем народження, Любо Андріївно!

Редакція «Терену» приєднується до вітань народної артиски із уродинами. Бажаємо, щоб кожен день дарував Вам посмішку і частинку добра, щоб усе омріяне, обов'язково збулося, щоб рідні та друзі стали здоровішими, щасливішими і уважнішими!

Фото зі сторінки Igor Khorosh у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео