Орест Сарматський

Агро-новини 1 листопада 

08

Новини аграрного сектору

CLAAS представила нові приставки для збору кукурудзи

Компанія CLAAS представила нові приставки для відділення початків Corio та Corio Conspeed, повідомляє Тraktorist.ua з посиланням на прес-службу компанії.

Нові моделі приставок для збору кукурудзи CLAAS були спеціально розроблені таким чином, щоб робочий кут був якомога меншим, він становить 17°. Це ефективно мінімізує втрати початків, зокрема, і через таку проблему, як вистрибування початків. Така робоча позиція приставки також забезпечує високу продуктивність при зборі навіть у випадку вилягання урожаю. Обидві моделі приставок мають механічний привід через конічну зубчасту передачу та карданний вал, що забезпечує ефективну передачу потужності та мінімальне технічне обслуговування.

011101
011101

На всіх нових моделях приставок CORIO та CORIO CONSPEED дільники мають спеціальну форму: дуже тонкий наконечник та обтікаючі бічні сторони. Це дозволяє затримувати контакт зі стеблом кукурудзи та забезпечує акуратність в роботі з рослинами. В результаті цього початки кукурудзи не відриваються завчасно, що дозволяє звести втрати урожаю до мінімуму. Характерна форма дільників ідеально підходить для збирання у випадку вилягання врожаю, що значно збільшує продуктивність.

Завдяки новому дизайну дільників стане набагато простіше чистити та обслуговувати механічні компоненти в усіх нових моделях приставок. Нові приставки CORIO CONSPEED оснащені конічними вальцями для відділення початків. Діаметр вальця збільшується поступово, що дозволяє бережливо обробляти початки кукурудзи навіть на високій швидкості, оскільки швидкість обертання зростає зі збільшенням діаметру вальця. Зокрема, це забезпечує високу пропускну здатність при збиранні сухого урожаю і, відповідно, високу продуктивність.

В Україні - дефіцит трактористів

У професійно-технічних училищах (ПТУ) варто готувати трактористів.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду, повідомляє Аgropolit.com.

«Професійно-технічна освіта, як ми вирішили, один з пріоритетів, це три спеціальності, які ми модернізуємо», — сказав він.

011102
011102

Також додав, що йдеться про спеціальності тракториста-машиніста сільгосптехніки, монтажника санітарно-технічних систем та швачки.

На Черкащині середній розмір орендної плати за землю виріс на 627 грн/га

Власники паїв у Черкаській області отримали 1,9 млрд грн орендної плати з початку року.

Середній розмір орендної плати за земельні паї на Черкащині щороку збільшується, пише прес-служба Черкаської облдержадміністрації.

Нині він становить 2141,5 грн за 1 га або 4,55% від нормативної грошової оцінки земель, переданих в оренду. Торік на цей час середній розмір плати за орендовані в людей ділянки був 1514 грн/га, а 2014 р. – 1154 грн.

011103
011103

Найвища вартість оренди землі за 1 га у Золотоніському (2665,9 грн), Чорнобаївському (2565,4 грн), Жашківському (2348,7 грн) і Драбівському (2366,2 грн) районах. Найнижча – на Чигиринщині (1424,7 грн) та Городищині – 1422 грн.

«Із початку року власники паїв у Черкаській області отримали 1,9 млрд грн оплати за надання в користування своїх земельних ділянок, що становить 64,7% від загальної нарахованої суми», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що жителі області, які є власниками земельних ділянок, станом на 1 жовтня цього року передали орендарям у користування землі загальною площею 792,8 тис. га, уклавши 308,4 тис. договорів оренди.

Вибір читачів за тиждень

Відео