Орест Сарматський

Агро-новини 13 квітня

квіт13

На виплату дотацій агаріям Мінагрополітики вже перерахувало 306 млн грн

Міністерство аграрної політики України перерахувало на небюджетний рахунок, відкритий в Державній казначейській службі України, 306,3 млн грн для автоматичної виплати дотацій у рамках держпідтримки сільгоспвиробників, повідомляють на офіційному сайті міністерства.

Таке перерахування відбулося відповідно до Порядку розподілу бюджетної дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції у 2017 році, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 83. Як повідомлялося раніше, до виплати у квітні 2017 року було акумульовано 217,3 млн гривень.

1301
1301

Окрім того, за рахунок наповнення спеціального фонду, було перераховано додаткових 88,9 тис. грн для виплати бюджетної дотації аграріям для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції.

Техніку у лізинг купувати вигідно - фермер

Придбання нової техніки це серйозний крок для українського фермера. Якісна сучасна техніка коштує недешево. Але завдяки ОТП Лізинг фермери можуть купити техніку, не переплачуючи, як за «державний лізинг».

Фермер Юрій Мороз із Кіровоградщини придбав сучасний трактор Case завдяки лізинговій програмі від ОТП Лізинг. За його словами, цей трактор - мрія для його трактористів, які ще ніколи не працювали на техніці такого рівня.

1302
1302

«Я два роки тому брав трактор у лізинг, але це був так званий “державний лізинг”. З одної сторони, добре, що там не має прив’язки до валюти, але з іншої – більше переплачуєш. Якщо я плачу ОТП Лізинг 5% річних і попередньо 33%, плюс 1,5% за доставку техніки. У державному йде попередній внесок 15%, за доставку 10 %, комісійних 7%, і в кінці, по закінченню лізингу, 5% від попередньої вартості повинен заплатити лізинговій компанії. У цій компанії такого не має. Якби я брав таку ж саму техніку в державний лізинг, я б переплатив 100 тис. грн за два роки», — розповідає фермер.

Трактор у лізинг виявився вигідною інвестицією у власний аграрний бізнес. Юрій Миколайович зізнався: він навіть не підозрював, що взяти сільськогосподарську техніку в лізинг можна не лише вигідно, а й без зайвих клопотів та витрат дорогоцінного часу.

Під посіви фермерам віддали пам’ятку археології

У Запорізькій області голова району віддав під посіви фермерам частину курганного могильника, який розташований неподалік від обласного центру, повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області.

1303
1303

Землі, загальною вартістю понад 3 млн грн чиновник віддав у приватну власність сільгоспвиробникам. Курганний могильник знаходиться біля с. Розумівка Розумівської сільської ради та складається з семи курганів. Ці ділянки було взято під охорону відповідно до рішення виконкому Запорізької обласної ради «Про упорядкування списку пам'яток археології місцевого значення та затвердження їх охоронних зон». Запорізьким районним судом задоволено позов Запорізької місцевої прокуратури щодо повернення до державної власності земель історико-культурного призначення (курганів) загальною вартістю понад 3 млн грн.

Вибір читачів за тиждень

Відео