Агро-новини 23 жовтня

unnamed-11

Новини аграрного сектору

Велика Британія. Фермер придумав, як уберегти овець від крадіїв

У Великобританії власник стада овець пофарбував 800 своїх тварин в яскравий помаранчевий колір, щоб уберегти їх від злодіїв, повідомляють «Подробности» з посиланням на The Daily Star.

unnamed-8
unnamed-8

За 4 роки у чоловіка вкрали 300 овець і ніякі заходи проти злочинців не допомогли. Злодіїв поліція також не знайшла. Від відчаю він прийняв кардинальне рішення — позначити тварин.

Крадіжки овець — велика проблема для фермерів Британії. Фінансові збитки від злочинів становлять 4 млн фунтів стерлінгів на рік. За словами Сімпсона, якщо покупець побачить, що йому пропонують вівцю незвичайного кольору, він зрозуміє, що тварина могла бути вкрадена, і не захоче купувати її.

Так, фермер вважає, що красти помаранчевих овець стане не вигідно. Відзначається, що фарба не містить шкідливих для овець хімікатів, так що здоров'ю тварин нічого не загрожує.

У Держгеокадастрі землі вартістю 1 млн грн записали на людину, що померла

Механізм незаконного виведення земельних ділянок з державної форми власності викрито на території одного з районів Миколаївщини, пише прес-служба Служби безпеки України (СБУ).

unnamed-9
unnamed-9

Службовець одного з райвідділів Держгеокадастру провів державну реєстрацію трьох земельних ділянок загальною площею 48,5 га орієнтовною вартістю у 1 млн грн та зареєстрував право постійного користування ними за людиною, що померла у 2003 р.

«Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії», — йдеться у повідомленні.

На Прикарпатті планують збудувати завод для утилізації відходів тваринництва

Питання переробки біологічних відходів у Івано-Франківській області обговорювалися на зустрічі заступника голови облдержадміністрації Ярослава Паранюка з представниками компанії ARVI (Литва), повідомляє «Фіртка».

unnamed-10
unnamed-10

За словами Ярослава Паранюка, в області вже понад два роки існує потреба у заводі, який би займався утилізацією відходів тваринного походження. Єдине подібне підприємство є в Коломийському районі, однак наразі воно не працює.

«На Прикарпатті активно розвиваються сільськогосподарські підприємства та фермерства, стрімко зростає кількість поголів’я великої рогатої худоби. Діючого підприємства, яке б утилізовувало відходи із дотриманням усіх санітарних та зооветеринарних норм, немає. Тому потреба у будівництві заводу є першочерговою та невідкладною», – зазначив представник облдержадміністрації.

Представники компанії «АРВІ Україна» розповіли, що для реалізації проекту будівництва подібного підприємства необхідно €15,7 млн, термін окупності виробництва становитиме шість-сім років. Окрім того, кінцевими продуктами переробки відходів будуть високоякісні жири та м’ясокісткове борошно.

Керівництво облдержадміністрації висловило зацікавлення налагодити співпрацю з компанією.

 Огляд підготував Орест Сарматський

Вибір читачів за тиждень

Відео