Агро-новини 29 липня

7d2900a7-9688-4bad-8fe2-a16e584e92c3

 Новини аграрного сектору.

Аграрії отримають вживану техніку з США та ЄС

Український виробник потребує надійної сільськогосподарської техніки для підвищення продуктивності та збільшення вкладу сільського виробника у ВВП України, заявив Президент Structured Trade Finance Corporation (STFC) Джейсон Гейсса, пише прес-служба Мінагропроду.

Доступну сільгосптехніку український споживач може отримати шляхом спільного проекту продажу та купівлі вживаних комбайнів та тракторів зі США та ЄС «Supply of Pre-owned Agricultural Equipment to Ukraine» («Поставка вживаного сільськогосподарського обладнання для України» — ред.)

490bfd60-038d-4ab9-bef1-93d99629842b
490bfd60-038d-4ab9-bef1-93d99629842b

«Поставка обладнання буде проходити від прямих дилерів. Уживанні сертифіковані комбайни того ж бренду та потужності коштуватимуть половину, чи навіть менше, ніж нові. Якісне технічне обладнання допоможе збільшити продуктивність сільського виробника та об`єми експорту до європейських країн», — наголосив представник американської сторони.

Учені створили першого у світі робота-пастуха

Учені-інженери університету Сіднея створили першого у світі робота-пастуха SwagBot, повідомляє Тraktorist.ua, посилаючись на quibbll.com.

27b56559-c84c-445a-8eb4-7b994db06840
27b56559-c84c-445a-8eb4-7b994db06840

Тести апарату з чотирма колесами почалися ще у червні. Прототип здатний збирати овець, корів і коней у стадо, пересуватися по пересіченій місцевості, об'їжджаючи непереборні перешкоди, а також транспортувати важкі вантажі у причепі.

На першому ж випробуванні робот-пастух виявив себе досить добре, погнав стадо у потрібному напрямку, не втративши ні однієї одиниці зі стада.

На рухомих кінцівках робота розташовані спеціальні широкі колеса, для більш легкого проходження болотистих місцевостей. Також робот оснащений камерою і електромотором, що забезпечує екологічність і дозволяє завдяки модему стежити за стадом віддалено.

Незабаром планується додати роботу функціонал для допомоги у ветеринарній діяльності. Ученні планують оснастити робота-пастуха спеціальними датчиками для контролю температури тіла і стеження за ходою худоби, завдяки яким апарат зможе знаходити хворих тварин.

Крім того, SwagBot обладнають сенсорами, що стежать за кількістю трави на тій чи іншій ділянці поля, щоб визначити оптимальне місце для пасовища.

На Черкащині продавали фальсифікований посівний матеріал, замаскований під відомими логотипами

Шахраї реалізовували громадянам фальсифікований посівний матеріал. У них вилучено товару на 750 тисяч гривень. Злочинців викрили під час реалізації чергової партії контрафакту.

grains of oats. yields for crops in agriculture
grains of oats. yields for crops in agriculture

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Використовуючи логотипи відомих аграрних виробників, двоє громадян реалізовували посівний матеріал сумнівної якості.

Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) у Черкаській області встановили особи «аграріїв». Ними виявилися 51-річний мешканець області та 36-річний мешканець Київщини.

«Під час продажу чергової партії насіння працівники УЗЕ затримали одного з аферистів. В його автомобілі знаходилось 160 мішків кукурудзи, за які він щойно одержав гроші. Вартість фальсифікованого товару становить 750 тисяч гривень», — йдеться в повідомленні Нацполіції.

Крім того зазначають, що під час проведення санкціонованого обшуку у помешканні другого учасника оборудки поліцейські також вилучили мішки з насінням.

За ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України правопорушникам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 8-ми років.

Вибір читачів за тиждень

Відео