Орест Сарматський

Агро-новини 6 січня

unnamed (32)

Держава отримала 1 млрд збитків через махінації з відшкодуванням спецрежиму

Сільгосппідприємства ухилилися від сплати 1 млрд грн податків.

У аграрному секторі зберігається негативна тенденція використання сільськогосподарських підприємств в схемах ухилення від оподаткування, штучного формування податкового кредиту та негативного значення податку на додану вартість.

unnamed (34)
unnamed (34)

Про це під час прес-конференції заявив перший заступник голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан, пише прес-служба ДФСУ.

За його словами, на цьому секторі, де десятиліттями діє система корупції і хабарництва на усіх рівнях, було зосереджено особливу увагу податкової міліції в цьому році.

«Впродовж 2016 р. розпочато 84 досудових розслідування, пов'язані із неправомірним використанням сільськогосподарськими підприємствами пільг під час нарахування ПДВ, сума встановлених збитків за вказаною категорією кримінальних проваджень складає більше 1 млрд грн», — зауважив Сергій Білан.

Фермери закликали уряд розвивати фермерські господарства

Україна повинна перейти до нової аграрної політики, в основі якої будуть особисті фермерські господарства. Про це заявив президент Асоціації фермерів та приватних землевласників Іван Томич на засіданні Ради АФЗУ «Наука і фермери об’єднують зусилля з метою збереження і розвитку українського села».

unnamed (33)
unnamed (33)

За словами Івана Томича, в Україні має запрацювати сільська поселенська мережа як одна з ключових ланок у створенні нової аграрної політики.

«Нам потрібно забезпечити перехід аграрної політики від олігархічного устрою до нової якості європейської сільської поселенської мережі, де в основі особисті фермерські господарства», — зачитав президент АФЗУ зі звернення до Кабінету Міністрів України та інших органів державної влади України.

На його думку, основним завданням Мінагропроду у 2017 році має стати підтримка та розвиток фермерства, в тому числі через забезпечення виконання відповідних законів та надання фінансової підтримки.

Агросектор забезпечив 40% приросту капітальних інвестицій

Понад дві третини – 11,4 млрд грн – приросту капітальних інвестицій в агропродовольчому секторі економіки припадає на сільське господарство.

unnamed (35)
unnamed (35)

У загальному обсязі приросту капітальних інвестицій по Україні у минулому році частка агропродовольчого сектору економіки становила 51%, у тому числі на сільське господарство припадає 40%, повідомляє прес-служба Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки».

За словами завідувача відділу інвестицій ННЦ «Інститут аграрної економіки» Миколи Кісіля, загальний обсяг капітальних інвестицій, освоєних в агропродовольчому секторі економіки за січень-вересень 2016 р., склав 41,5 млрд грн. Цей результат на 14,8 млрд грн або 55% перевищив показник за відповідний період 2015 року.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео