Орест Сарматський

Агро-новини 8 січня

січ08

Проект Німецько-український агрополітичний діалог продовжено

Відбулося святкування 10-річчя проекту «Німецько-український агрополітичний діалог»

Проект «Німецько-український агрополітичний діалог» продовжено до 2018 р.

Про це стало відомо під час зустрічі міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового із керівником департаменту політики ЄС, міжнародного співробітництва та рибальства Федерального міністерства харчування та сільського господарства Німеччини Германом Йойбом.

080101 (Copy)
080101 (Copy)

Зустріч відбулася у рамках святкування 10-річчя проекту «Німецько-український агрополітичний діалог», пише прес-служба Мінагропроду.

«Радий відзначати 10-ту річницю проекту Німецько-український агрополітичний діалог у такому колі і вдячний Федеральному Міністерству продовольства і сільського господарства та Уряду Німеччини за можливість продовження проекту до 2018 р.», — сказав у ході вітального слова Тарас Кутовий.

За словами міністра, багаторічна співпраця з проектом становить для Мінагропроду особливий інтерес, зважаючи на досвід Німеччини у реформуванні сільського господарства Східної Німеччини. Також Тарас Кутовий відзначив продуктивність роботи в рамках Українсько-Німецького Аграрного Комітету та висловив думку щодо важливості проведення наступного засідання у січні 2017 р. в рамках Берлінського Зеленого Тижня.

«Ми зацікавлені у продовженні формату двосторонньої співпраці у вигляді конкретних проектів галузевого спрямування», — зазначив очільник Мінагропроду.

Бюджетний комітет підтримав 1% ВВП держпідтримки для аграріїв на п’ять років

Бюджетний комітет Верховної Ради України схвалив направлення 1% від вартості валової продукції сільського господарства на підтримку аграрного сектору, пише прес-служба Мінагропроду.

080102 (Copy)
080102 (Copy)

«Бюджетний комітет підтримав нашу пропозицію про щорічне фінансування галузі у розмірі 1% вартості валової продукції сільського господарства. Вперше ця норма встановлюється на 5 років. І цього року вона складає 5,5 млрд грн. Дякую бюджетному комітету за підтримку», — сказав міністр агарної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

Держгеокадастр здійснюватиме контроль за землями замість Держсільгоспінспекції

Кабмін передав Держгеокадастру повноваження та функції з контролю за землями сільськогосподарського призначення, які раніше виконувала Держсільгоспінспекція, що ліквідується.

Відповідне розпорядження опубліковано на Урядовому Порталі.

«Рішення надасть можливість Держгеокадастру в повному обсязі виконувати функції щодо здійснення державного нагляду в агропромисловому комплексі в частині дотримання земельного законодавства, використання та охорони земель усіх категорій та форм власності», — в пояснювальній записці до документа.

080103 (Copy)
080103 (Copy)

Нагадаємо, у липні 2016 р. Держгеокадастр перейшов у підпорядкування Міністерства аграрної політики та продовольства. Раніше відомство перебувало у сфері управління Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Вибір читачів за тиждень

Відео