Орест Сарматський

Американський журнал виклав на обкладинку гобелен майстрині з Тернопільщини (фото)

Заставка21 (Copy)

Один із творів мисткині з Тернопільської області прикрасив черговий номер відомого у світі фахового видання.

- Нарешті! Нарешті отримала свій журнал, на обкладинці якого мій гобелен «Діалог», на іншій сторінці всередині – ще один мій твір «Мелодія міста моєї молодості». Мабуть, він здолав нелегкий шлях за чотири місяці від #Milwaukee штат Wisconsin (USA) #UniversityofWisconsinMilwaukee до України! Це літературно-мистецький журнал, в якому опубліковані твори поетів і письменників, що пройшли відбір у конкурсі. Мій твір обрано з-поміж декількох тисяч подань від художників з усього світу за рік і я пишаюсь цим! Дякую редакційній колегії журналу cream city review!

Це – пост у Facebook талановитої та знаної на Чортківщині, Тернопіллі, в Україні та й за кордоном мисткині Тетяни Витягловської, яка майстерно працює в техніці ручного ткацтва.

Як пише журналістка Анна Блаженко, роботи Тетяни Витягловської вже не один десяток літ «мандрують» світом, дістаючи заслужені відзнаки на численних творчих виставках та конкурсах: та географія доволі широка. Художниця тче гобелени, хоча ще й з яким задоволенням працює в техніці батику (розпис по шовку).

o_1fgu9m1ivauqa8imbfjhmhe63e (Copy)
o_1fgu9m1ivauqa8imbfjhmhe63e (Copy)

- Першою alma-mater мисткині була Бучацька художня школа, звідкіля вона родом. Згодом – Вижницький фаховий коледж мистецтв та дизайну, відтак – Львівська національна академія мистецтв. Тетяна Витягловська навчає мистецькому творенню юну зміну – адже працює в Заводській школі естетичного виховання. І її учні, за прикладом навчительки, успішно й раз у раз здобувають заслужені нагороди на творчих конкурсах. Три роки тому мисткиня дісталася звання заслуженого художника України, - йдеться у дописі

Також зазначається, що гобелени Тетяни Витягловської такі зрозумілі й водночас, гранично філософські. Зрештою, в них - мистецькими устами промовляє саме життя.

Фото зі сторінки Тетяни Витягловської у Facebook

Вибір читачів за тиждень

Відео