Андрій Бондар презентуватиме у Тернополі «Церебро»

bf_bondar_4

Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію книги Андрія Бондаря «Церебро», яка відбудеться 24 жовтня за участю автора. Початок – о 18:30. Модератор зустріч Юрій Матевощук.

«Церебро» — нова збірка малої прози Андрія Бондаря, яка впроваджує читачів у химерний світ маленьких людських пригод. Випадкові зустрічі, типові ситуації, які трапляються в кожного, спонукають замислитись, ухвалити рішення, діяти. Особливість цих текстів у тому, що деякі з них списані з реального досвіду, а інші — цілком вигадані — суцільна макабра і фантасмагорія, пишуть організатори.

– Збірка побудована так, що вона починається з повністю реалістичних текстів, – розповідає Андрій Бондар. – Однак реалізм з кожним наступним текстом пригасає або набуває нових рис. Тут є цілком біографічні речі, а потім звична реальність зникає і з’являється реальність притчева. Що далі до кінця, то менше реальності і фактів з мого життя. Ця книжка – шлях від реалізму у фантасмагорію та сферу магічного. Композиційно – це шлях з реального світу у нереальний. Кінцевий текст – це притча про те, що чекає на людину в кінці життя.

Андрій Бондар – український поет, публіцист, перекладач. Лауреат премії видавництва «Смолоскип» (1997), учасник пан-європейського проекту Literatur express Europe (2000), стипендіат Міністра культури Республіки Польща (стипендія Gaude Polonia, 2003), стипендіат програми Homines Urbani (Краків, 2004), учасник фестивалю Poetry International (Роттердам, 2005). Автор прозових книг «Морквяний лід», «І тим, що в гробах» та інших.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео