Олена Чепіль

На Тернопільщини правоохоронці викрили викладача, що зберігав арсенал зброї та набоїв

Мешканець Тернопільщини 10 років незаконно зберігав зброю. 

Житель Чортківського району незаконно зберігав більше двох тисяч набоїв, кілька карабінів, нарізну рушницю, порох, гранату та комплектуючі частини до різних моделей зброї.

Правоохоронці Бучаччини отримали оперативну інформацію про те, що викладач допризовної підготовки може зберігати у себе в будинку заборонені предмети. Отримавши у прокуратурі дозвіл на проведення обшуку, поліцейські прийшли за вказаною адресою.

- Інформація підтвердилася. У чоловіка дійсно знайшли зброю та набої. Були серед них і бронебійні. Житель району каже, що колекціонує боєприпаси, – повідомляють на офіційному сайті Національної поліції у Тернопільській області. 

Чоловік зберігав все в будинку та гаражі протягом 10 років. Дещо знайшов під час розкопок, дещо залишилося після Майдану. Фахівці кажуть, що ця колекція у разі нагрівання та вибуху, могла б завдати чималої шкоди.

Усе вилучене поліцейські направили на експертизу в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр. 

 - За незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами чоловік відповідатиме у суді відповідно до статті 263 Кримінального кодексу України. Триває слідство, – йдеться в дописі.   

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео