Юля Вітюк

Асоціація молочників України підтримує ініціативу щодо 0% ПДВ на продукти харчування

Національна асоціація молочників України «Укрмолпром» підтримує ініціативу народного депутата Івана Чайківського щодо нульового ПДВ на продукти харчування та весь виробничий сільськогосподарський ланцюг. 

Про це повідомив депутат на сторінці в Facebook та прикріпив фото офіційного листа, який отримав від Національної асоціації молочників. 

В листі йдеться про те, що молочні продукти для споживачів стають майже недоступними, адже ціни на молочну сировину і продукцію зростають. Голова управління Василь Бондаренко в листі зазначив: «Знижуються продажі на внутрішньому ринку, експортний ринок практично відсутній, зросли енергетичні, маркетинго-логістичні та трудові витрати. Зростають збитки у підприємств, заводи зупиняються». 

Лист І.А. Чайківському від Національної асоціації молочників

В результаті вітчизняна молочна галузь неконкурентоспроможна ні на внутрішньому, ні на зовнішньому ринках. Адже продукцію, яка в країнах Євросоюзу є дешевшою, масово завозять в Україну.

Вирішити цю проблему може «нульова» ставка ПДВ. Профільні асоціації просять ініціювати зміни до Податкового кодексу України щодо встановлення ставки 0% ПДВ на: молочну сировину, енергетичні ресурси, готову молочну продукцію. Така пропозиція спрямована на цінову доступність молока і молочних продуктів.

Нагадаємо, ініціативу зниження ставки ПДВ обговорювали під час засідання Громадської ради при Головному управлінні Державної податкової служби в Тернопільській області.

Фото з соцмереж

Вибір читачів за тиждень

Відео