Віра Олександрович

Тернопільщина: коли повернули 79 мільйонів гривень, а винні ще 95

На Тернопільщині підприємствам уже віддали 79 млн грн податку на додану вартість (ПДВ). «Зависли» наразі 95 млн грн щодо яких є певні сумніви.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Про бажання відшкодувати ПДВ уже в січні повідомили 102 суб’єкти господарювання-юридичні особи з Тернопільської області, - каже начальник Головного управління ДПС в області Михайло Яцина. - Заявлена ними сума бюджетного відшкодування на розрахунковий рахунок склала 76 млн грн. Порівняно з січнем 2021-го сума ПДВ, заявлена до повернення, зросла на 25 млн грн.

За його словами, станом на початку лютого платникам податків краю повернули з держбюджету 79 млн грн ПДВ. Тобто відшкодування нині проводять своєчасно і в повному обсязі.

- Залишок невідшкодованого ПДВ склав 95 млн грн, – додає Михайло Яцина. – Щодо 79 млн грн податку ще тривають перевірки і процедура бюджетного відшкодування, а 16 млн грн перебувають на стадії судового та адміністративного розгляду. 

До речі, щоб підтримати своїх громадян і вітчизняних виробників, народний депутат України Іван Чайківський запропонував перейняти досвід країн Євросоюзу та знизити ставку ПДВ на продукти до нуля. Таку ініціативу нещодавно обговорили під час засідання Громадської ради, що діє при Головному управлінні ДПС в Тернопільській області.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео