Тамара Коблик

Тернополянка втратила понад 10 тисяч доларів, купуючи авто в інтернеті

Дівчина повірила невідомому, який представився менеджером компанії, що здійснює доставку автомобілів з-за кордону

До поліціянтів Тернопільського районного управління поліції звернулася жителька обласного центру із заявою про вчинене щодо неї шахрайство. Дівчина стала жертвою невідомої особи, якій перерахувала гроші за автомобіль, проте товару так і не отримала. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Зі слів потерпілої, оголошення про продаж транспортного засобу вона знайшла в Інтернеті. Продавець представився менеджером компанії, яка здійснює доставку автомобілів з-за кордону. Обрали модель авто, узгодили ціну і навіть договір уклали. А далі почалися наполегливі «прохання» про перерахунок коштів – то на доставку транспортного засобу, то на розмитнення, то ще на якісь потреби. Словом, за тиждень тернополянка перерахувала невідомому майже чотириста тисяч гривень. Автомобіля так і не дочекалася.

Правоохоронці встановлюють обставини злочину та особу, причетну до шахрайських дій, а жителів області застерігають від подібних випадків. Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу.

Основна порада – не перераховуйте гроші за товар наперед. Намагайтеся дізнатися якомога більше інформації про продавця. Шукайте відгуки інших клієнтів про нього, уважно перевіряйте банківські реквізити.

Якщо є можливість, зустрічайтеся з продавцем особисто. Здійснюйте оплату після отримання товару, його огляду та перевірки.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео