Тамара Коблик

Через шахраїв тернополянка втратила майже 60 тисяч гривень

Поліціянти закликають громадян, у котрих до мобільних номерів прив’язані банківські картки, обов’язково перейти на контрактну форму обслуговування

До співробітників Тернопільського районного управління поліції із заявою звернулася жителька обласного центру. Жінка повідомила, що стала жертвою шахрая, котрий, назвавшись оператором мобільного зв’язку, викрав з її банківської картки понад 50 тисяч гривень, ще й оформив від її імені позику в кредитній спілці на 8 000 гривень. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Зі слів потерпілої, напередодні їй декілька разів телефонували з невідомих номерів, відтак картка мобільного оператора виявилася заблокованою. Як встановили поліціянти, це було зроблено невідомими особами, котрі таким чином отримали доступ до мобільного банкінгу потерпілої і без проблем зняли кошти з її рахунку та оформили позику.

Поліціянти закликають громадян у котрих до мобільних номерів прив’язані банківські картки обов’язково перейти на контрактну форму обслуговування. Шахраї не матимуть можливості заблокувати такі сім-картки і тим більше відновити їх. Адже така процедура здійснюється лише особисто власником за пред’явлення документа, що посвідчує особу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео